Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 27 листопада 2023, питання №97601 300₴

Чи можна виїхати з країни з подвійним громадянством

Вітаю,

Є питання - під час початку війни перебував у Німеччині де зараз і знаходжуся. Є можливість отримати німецьке громадянство при цьому без змоги відмовитись від українського, так як під час воєнного стану це не можливо. Питання в тому якщо я заїду до країни по німецькому паспорту, чи зможу я виїхати з країни по тому ж самому документі?

Дякую

Відповіді юристів (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    50%

    Доброго дня.

    Якщо при прикордонній перевірки не буде встановлено що Ви також є громадянином України, наприклад по біометричним даним, то виїхати ВИ не зможете.

    В моїй практиці такий випадок був

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, на території України ви будете вважатися громадянином України. І маєте обов'язок виконувати законодавство України.

    Тому у разі виявлення на кордоні, що ви є громадянином України вас не випустять без підстав на виїзд. Виявлять вас чи ні, гарантій ні хто не дасть. Але можливо, що у вас все вийде. Але є шанси, що і навпаки, вас буде виявлено.

    Краще мати законні підстави, або і наче це ризик.

    Підстави для перетину кордону

    https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-ko...
    Богун Сергій Павлович
    50%

    Як громадянин ФРН Ви маєте право на безперешкодний виїзд за межі України.

    Однак ризик того, що Вас буде ідентифіковано як громадянина України великий.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України