Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 28 ноября 2023, вопрос №97649

Зняття з військового обліку

Добрий день, військомат поставив мені обмежену придатність, попередньо коректором замалювали слово не придатний у їхній картці. Приписавши мені статтю 57б, хоча треба було б 57а, та зняти мене з обліку. Як можна це виправити з точки зору закону/або суду

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Оскаржувати висновок про обмежену придатність до вищестоящої ВЛК. Якщо мова йде про районну або міську ВЛК, тоді варто подавати скаргу до обласної ВЛК. Далі можна буде до штатної ВЛК.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ви можете оскаржити постанову ВЛК шляхом подачі відповідної заяви про скасування постанови ВЛК на поштову адресу ЦВЛК. До заяви необхідно надати копії медичних документів та копію ВЛК.

    Якщо ЦВЛК не розгляне заяву протягом 30 днів або не скасує рішення ВЛК - залишається лише судовий порядок вирішення Вашого питання.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Якщо ТЦК зробив виправлення всупереч висновку ВЛК, то маючи на руках останній, Ви можете оскаржити дії військомату до вищого за рівнем ТЦК або до суду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий день!

    ДІЇ ПРАЦІВНИКІВ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), Є НЕЗАКОННИМИ.

    НА НЕЗАКОННІ ДІЇ ПРАЦІВНИКІВ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), ВИ МАЄТЕ ПРАВО:

    1) ПОДАВАТИ СКАРГИ ДО:

    - ОБЛАСНОГО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ);

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ.

    2) ТЕЛЕФОНУВАТИ НА ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    - МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ УКРАЇНИ:

    0 800 50 04 42

    Гарячі лінії | Міністерство оборони України (mil.gov.ua)

    - УРЯДОВУ ГАРЯЧУ ЛІНІЮ:

    Урядова «гаряча лінія» 1545 працює цілодобово

    Дзвінки на урядову «гарячу лінію» 1545 з мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Лайфселл для заявників безкоштовні.

    3) ТАКОЖ ШЛЯХОМ: "подачи административного иска в Окружной административный суд, в порядке Кодекса административного судопроизводства Украины":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України