Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 01 декабря 2023, вопрос №97931

Адвокатський запит. Коли мають дати відповідь.

Добрий вечір. Таке питання. Адвокат звернувся з з адвокатським запитом в воєнкомат. Вже місяць нема відповіді. Він говорить, що ще трохи почекати. А якщо не буде то будим скарги подавати. Скажіть через скільки часу мають дають відповідь на адвокатський запит. Сам адвокат говорить, що з воєнкоматами завжди такі проблеми.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    ІДоброго дня, Андрію!

    Відповідно до статті 24 ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»:

    2. Орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи, керівники підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань, яким направлено адвокатський запит, зобов’язані не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту надати адвокату відповідну інформацію, копії документів, крім інформації з обмеженим доступом і копій документів, в яких міститься інформація з обмеженим доступом.

    У разі якщо адвокатський запит стосується надання значного обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду адвокатського запиту може бути продовжено до двадцяти робочих днів з обґрунтуванням причин такого продовження, про що адвокату письмово повідомляється не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання адвокатського запиту".

    Якщо запит був направлений поштою, то ще додайте час на пересилання листа.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Це питання повинно насамперед турбувати Вашого адвоката, який взяв з Вас гроші!

    • Андрій Клиент 5 месяцев назад

      Воно торбує і мине і його.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України