Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 14 декабря 2023, вопрос №98716

Чи можна оскаржити зфальшовані протоколи про адміністративні правопорушення?

Під час адміністративного затримання поліцейський впевнений у своїй безкарності нахабно оббріхуючи затриманого склав два протоколи про адміністративні правопорушення передбачені ст. 173 та 185 КУпАП. При цьому він вчинив злочин передбачений 366 ст. ККУ, внісши у ці протоколи завідомо неправдиві відомості про дії, які потерпілий-затриманий не вчиняв. А саме: він написав, що затриманий нецензурно лаявся на адресу поліцейського та після законної вимоги припинити лайку, продовжував лаятись і намагався втекти з місця скоєння цього правопорушення.
Насправді ж події були зовсім іншими. Після складання неправомірного протоколу про правопорушення за ст. 183 КУпАП без жодних підстав, без висловлення яких небудь законних вимог поліцейський почав хапати потерпілого за руки, заводити їх йому за спину, нахилив до землі та з допомогою свого напарника почепив затриманому кайданки. Єдине слово, що не є нецензурною лайкою вигукнуте потерпілим із заламаними руками, яке не сподобалося цьому перевертню було вимовлене у стані сильного хвилювання, під час протиправного нападу поліцейського та у стані вербальної оборони потерпілого і було цілком адекватне у такій ситуації. Це слово "скотина".
Все це повинно бути зафіксовано у нагрудних камерах поліцейських. Незважаючи на ці відеодокази перевертень зухвало зфальшував ці два протоколи!
Постанови по цим протоколам має винести суд.
Чи доцільно оскаржити зфальшовані протоколи, не очікуючи, коли за ними відбудеться суд?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Звичайно, дії патрульних незаконні і можуть підпадати під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 365 ККУ.

    У Вас є такі варіанти:

    звернення до ДБР із заявою про скоєння злочину;

    звернення до відповідного Департаменту поліції щодо неправомірних дій патрульни та скасування постанов про притягнення до адмінвідповідальності,

    звернення до суду про визнання неправомірними постанов про притягнення до адміністративної відповідальності.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клиент 4 месяца назад

      Дякую за швидку відповідь.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу, Андрію!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України