Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 14 декабря 2023, вопрос №98729 250₴

Документи по дропшипінгу

Нещодавно відкрив 3 групу ФОП.

Працюю в сфері дропшіпінгу, отримую кошти за замовлення на картку потім переказую кошти постачальнику, отримую різницю.

Питання: як потрібно це все звітувати, які декларації потрібно передавати.

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Вітаю. Якщо оплата за товар буде здійснюється вам (дропшиперу), а не постачальнику (комітенту), то треба укласти договір комісії або договір з постачальником, в якому визначаються умови співпраці між вами та постачальником з прямою оплатою вам за товари.

    Під час складання договору слід детально описати всі умови співпраці, права і обов'язки кожної сторони, процедури розрахунків, політику повернень та інші важливі пункти, що регулюють дропшипінг-діяльність.

    Що стосується Опадаткування, буде вам корисно ознайомитися за посиланнями:

    https://sota-buh.com.ua/page/taxpage/osoblyvosti-z...

    https://buhplatforma.com.ua/article/7189-deklarats...

    https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/...

    • Владислав Клиент 4 месяца назад

      Без договору ніяким чином не можливо?

      • Корнійчук Євген Іванович
        100%

        Ні не можно. У вас повинен бути договір з постачальником, та акти купівлі - продажу товару. Після кожного продажу укладати акт, з постачальником.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Владиславе!

    Для ФОП ІІІ групи передбачене наступне оподаткування:

    ЄСВ у сумі 1474 грн. на місяць (22% розміру мінімальної заробітної плати)

    Єдиний податок – відсоткова ставка 5% від Вашого доходу.

    Раз на квартал в своєму електронному кабінеті платника податків Ви подаєте декларацію про доходи. Звітувати ФОП ІІІ групи має раз на квартал (не пізніше 40 календарних днів, які йдуть за останнім календарним днем звітного кварталу). Після чого сплачуєте податок 5% від доходу (раз на квартал та протягом 50 днів після його завершення або протягом 10 днів після подачі податкової декларації) та ЄСВ (до 20 числа місяця, що починається за звітним періодом). Проте, наразі плата ЄСВ є добровільною, отже Ви маєте право не сплачувати страховий внесок за себе, але у даному випадку Вам не буде нараховуватись страховий стаж. Якщо це питання Вас не хвилює, то Ваші затрати - це ЄП 5% від суми Вашого доходу.

    Займаючись підприємницькою діяльністю у сфері дропшипінгу Вам вигідно працювати за договіром комісії, відповідно до якого Вашим доходом буде вважатись тільки та сума, яку Ви отримали за свої послуги. В такому випадку Ви будете виступати в ролі комісіонера, Ваш клієнт в ролі комітента, а оптовий продавець, який помтачатиме Вам товари, в ролі постачальника. Це в рази зменьшить розмір Ваших податкових витрат.

    Я неоднарозово будував для клієнтів такі схеми в сфері саме дропшипінгу, і вони чудово працюють! Всі задоволені, в тому числі податкова. В такому випадку Вашими документами для звітності у податковій будуть лише:

    комісійний договір оферти,

    та рахунки-фактури.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України