Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 23 декабря 2023, вопрос №99171

Мобілізація, білий квиток, наказ 342, обмежено придатний, права.

Доброго дня. За цим військовим квитком, я маю право на відстрочку? І, обмежено здатний у в/час –як зрозуміти військовий час, воєнний час, і взагалі це має значення? На що я можу розраховувати маючи цей квиток (мобілізацію, відстрочку, виїзд за кордон, чи взагалі нічого, з урахуванням судової практики на сьогодні). Можливо ці, чи подібні рішення стосуються мого випадку https://opendatabot.ua/court/109970353-d631d5617c5689f4058b46a451e10d43. Буду вдячний за будь- яку інформацію. Дякую.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Військовий і воєнний стан - це одне й те ж саме.

    Якщо комісією ВЛК Вас було визнано непридатним у мирний час та обмежено придатним у воєнний час, то Ви підлягаєте мобілізації. За станом здоров'я не може бути мобілізована особа, яка визнана ВЛК непридатним до служби з виключенням з військового обліку.

    Також Наказ 342 вже втратив чинність і наразі діє Наказ №402. Тому при явці до ТЦК Ви одназначно будете направлені на проходження ВЛК. В залежності від хвороби, яку Ви маєте та її перебігу, можливо, що Ви так і залишитесь обмежено придатним, а можливо буде визначена інша ступінь Вашої придатності до проходження військової служби.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Військовий квиток не додався, на жаль, а бачити його надважливо у даній ситуації. Тому додайте, будь-ласка.

    • Віталій Клиент 4 месяца назад

      Добре, щас додам ще раз, дякую.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України