Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 23 декабря 2023, вопрос №99190

Помогите пожалуйста, стоит штамп о выезде

Помогите пожалуйста. Такая ситуация, что при выезде с Польши требуют м обыватель, и тогда не ставят штамп в паспорте о выезде с Польши в Украину. Я предоставил только паспорт, и мне поставили штамп о том что я выехал, хотя другим людям и моим знакомым его не ставили. Спросив у бюро информации, то сказали что если ставят штамп о выезде и нету м обывателя то дают запрет на выезд на 3 месяца. Но штамп обычный как при выезде. Помогите пожалуйста как мне это понимать и что делать в этой ситуации ? P.s: Таможня мне ничего не сказала, просто поставила штамп выезда.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Повторний в’їзд з України до Польщі залежить від наявності документів:

    • якщо громадянин України має біометричний паспорт, але не має електронного документа diia.pl, можна буде повторно перетнути кордон на підставі закордонного паспорта за умови, що особа, яка перетинає кордон, ще не користувалася візою або безвізовим періодом перебування в Шенгенській зоні в протягом 90 днів кожні 180 днів,
    • якщо громадянин України має електронний документ diia.pl та дійсний паспорт, то такій особі можна буде повторно в’їхати на підставі вищевказаного електронної посвідки на проживання з дійсним проїзним документом (паспортом) – У цій ситуації можна вільно перетинати кордон до 4 березня 2024 року, а в деяких випадках – до 31 серпня або 30 вересня 2024 року.
    • якщо жоден із зазначених вище випадків не не підходить (наприклад, громадянин України має звичайний паспорт і не має права на електронний документ diia.pl), тоді – хоча теоретично особа, на яку поширюється спеціальний акт, повинна мати можливість вільно перетинати кордон, ми знаємо, що на практиці з цим виникають проблеми, тому найбезпечнішим варіантом для перетину кордону є звернення за дозволом на в’їзд до начальника прикордонної служби з гуманітарних причин.

    https://ukraina.interwencjaprawna.pl/чи-можу-я-пов...

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України