Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 26 декабря 2023, вопрос №99307

Чи можна отримати відсрочку (та на який термін), якщо я позбавлений батьківського піклування?

Доброго дня! Ще до війни я чув, що я можу отримати відсрочку від призову за статусом "Дитина, позбавлена батьківського піклування". Хотів би взнати, чи дійсно це так, наскільки можна отримати відсрочку від призову, а також чи можна за цією відсрочкою виїхати за кордон? Дякую заздалегідь!

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Така підстава для відстрочки законодавстом не передбачена, так само, як і виїзд за кордон на цій підстві.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Дмитро Клиент 4 месяца назад

      Дякую за відовідь! Якщо Ви не проти, хотів би задати ще питання, з приводу ситуації в минулому році.

      Був у ТЦК за своїм місцем проживання, було 17 років. У моєму коледжі є опція проходження практики за кордоном, і виїзд був приблизно на кінець Квітня. Але тоді мені було б 18 років, і я б не виїхав за кордон (по суті). Я розповів ситуацію у ТЦК, і мені відповіли, що я можу виїхати на практику, але потрібно була б якась "справка" з коледжу (хоча зразок він мені тоді не надавав). У мого керівника виникли великі сумніви з приводу цієї інформації, та було вирішено відправити мене у 17 років, щоб гарантовано і легально перетнути кордон.

      Через півроку я повернувся до України, щоб продовжити навчання, і вирішив поцікавитись на цьому форумі з приводу мого статусу (дякую ще раз за відповідь!), і теперь цікаво, що Ви думаєте з приводу цієї ситуації? Чи набрехав мені тоді співробітник ТЦК, та чи слід поїхати туди ще раз та уточнити, якщо це має якийсь сенс? Хочу почути думку освідченої людини з цього приводу. Дякую!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Скільки Вам років станом на зараз?

        • Дмитро Клиент 4 месяца назад

          Станом на зараз мені 18. У мене є посвідчення про приписку до призовної дільниці з відсрочкою по навчанню (до 25-го року).

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Щодо "справки" з коледжу за якою б Ви могли виїхати - то це не відповідає дійсності. По-перше, жоден навчальний заклад Вам такої довідки не надав би і не надасть. По-друге, той факт, що Ви навчаєтесь не дає Вам права виїзду за кордон. Оскільки Вам вже є 18 років, то виїзд можливий лише за наявності підстав для того.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України