Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 30 декабря 2023, вопрос №99506

Трое детей и больше. При мобилизации

Всем нам миру и здоровья !!! Вопрос такого плана. Какие документы надо показывать в случаи остановки лиц ТЦК если у меня трое детей? И как они на это реагируют ? Спасибо вам.

Ответы юристов (14)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Які б документи Ви не пред'явили представникам ТЦК, Вам все одно можуть вручити повістку.

    Взагалі, Вам потрібно подати заяву на оформлення відстрочки до ТЦК у якому Ви стоїте на обліку та додати до неї підтверджувальні документи щодо утримання трьох дітей. Такими документами є свідоцтва про народження дітей та свідоцтво про шлюб. В заяві необхідно зазначити, щоби Вам проставили необхідну відмітку про відстрочку у військово-обліковому документі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Александр Клиент 4 месяца назад

      Проходит ли заява если будет написана и все документы отправленные в ТЦК будут через новую почту?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Можливо відправити Укрпоштою замовним листом з описом вкладення. Проте, якщо Ви не проходили ВЛК останнім часом, Вам ніхто відстрочку по пошті не надасть. Дадуть відповідь, що повинні з'явитись до ТЦК для оформлення відстрочки.

        • Александр Клиент 4 месяца назад

          В этом году влк проходил дважды,и оба временно не пригодным,то тогда Укрпочтой можно все делать в моем случае!

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Так, можете спробувати. Проте все одно гарантії Вам не надам, що вони оформлять відстрочку без Вашої явки. Якщо Ви хочете отримати відмітку про відстрочку у військово-обліковому документі, то тоді точно прийдеться звертатись до ТЦК особисто.

            • Александр Клиент 4 месяца назад

              Спасибо Вам. Хороших праздников...

            • Александр Клиент 4 месяца назад

              Я извиняюсь ещё последний вопрос. Если я все сделаю в своем в ТЦК,если меня остановили сотрудники ТЦК например на блок посту,или в другой области,что надо мне предъявить?Если у меня будет удостоверение многодетного отца

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Дякую, Олександре! Вдачі Вам і також з Наступаючим!

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Так. Вам краще мати із собою свідоцтво багатодітної сім'ї. Можете ще зробити нотаріально завірені копії свідоцтв про народження дітей та свідоцтва про шлюб.

    Богун Сергій Павлович

    Вам необхідно подати заяву до ТЦКСП щодо надання Вам відстрочки від призову під час мобілізації. До заяви долучити документи (свідоцтва про народження дітей).

    • Александр Клиент 4 месяца назад

      Проходит ли заява если будет написана и все документы отправленные в ТЦК будут через новую почту?

      • Богун Сергій Павлович

        В принципі це можливо. Проте закон це вимагає зробити особисто. Є випадки коли в ТЦКСП відмовлялися в прийнятті кореспонденції.

        • Александр Клиент 4 месяца назад

          Спасибо Вам,хороших выходных

          • Богун Сергій Павлович

            Вам також гарного дня.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України