Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 11 января 2024, вопрос №99981

Зняття з обліку в ТЦК при зміні місця проживання

Доброго дня.
Підкажіть будь ласка чи можуть виникнути проблеми при переїзді в інше місто та зняттям з обліку в поточному ТЦК? Читав, що потрібен паспорт, заява та військово-обліковий документ. В заяві необхідно вказати причину - зміна місця проживання та вказати нову точну адресу? Скільки часу це займає?

Ще один момент, я студент денної форми, але ніяких відміток в тимчасовому посвідченні немає та заяву на відстрочку в тцк не писав, але всі довідки на руках. Чи не виникнуть питання у працівників ТЦК? Можна сказати, що я переводжуся в інший вуз?

Ответы юристов (13)

    Богун Сергій Павлович

    Краще оформіть відстрочку.

    • Олег Клиент 4 месяца назад

      Читав тут, що розгляд заяви на відстрочку можуть розглядати до 45 днів, тому вагаюся, отримувати відстрочку в поточному тцк чи вже в новому. Немає змоги їздити між містами постійно.

      • Богун Сергій Павлович

        Краще отримайте там де зараз стоїте на обліку.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Щоб зареєструвати нове місце проживання Вам потрібно знятися з обліку у Вашому ТЦК та стати на військовий облік у новому.

    Працівники ТЦК можуть затягувати процес зняття з військового обліку, тому точно сказати чи дозволять знятися чи ні - складно. Все залежить від Вашого ТЦК.

    Вас в обов'язковому порядку направлять на ВЛК для проходження медогляду.

    Тому обов'язково перед проходженням ВЛК - надайте документи про відстрочку.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Олег Клиент 4 месяца назад

    Дякую за відповідь.

    Влк пройшов декілька місяців тому, написано наступний раз через п'ять років переогляд.

    По висновку влк - здоровий.

    • Дерій Владислав Олегович

      В такому разі на ВЛК Вас ніхто направляти не буде. Напишіть заяву на зняття з військового обліку у зв'язку з переїздом на нове місце проживання.

      • Олег Клиент 4 месяца назад

        Дякую. По документам я все вірно розумію - паспорт, заява та тимчасове посвідчення?

        Чи є якісь визначенні терміни розгляду заяви?

        Якщо знімуть з обліку, я маю зареєструватися в новому місці протягом 7 днів та піти до ТЦК, щоб встати на облік, вірно?

        • Дерій Владислав Олегович

          Так, цих документів достатньо.

          Розглянути заяву повинні протягом 30 днів, максимум 45 днів.

          Ви повинні стати на військовий облік за новим місцем проживання, а потім зареєструвати нове місце проживання https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1487-2022-%D0%...

          Згідно Правил військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів Виповинні особисто в семиденний строк з дня прибуття до нового місця проживання прибувати із паспортом громадянина України і військово-обліковими документами до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки, закордонної дипломатичної установи України), який організовує та веде військовий облік на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, для взяття на військовий облік;

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Думаю, що Вам треба спочатку отримати відстрочку на підставі навчання на денній формі ВНЗ, а потім вже зніматися з обліку. Інакше воно у Вас не вийде.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олег Клиент 4 месяца назад

      Дякую за відповідь.

      Скоріше за все так і зроблю, як Ви радите, але проблема в часі(десь 45 днів на відстрочку + десь 45 днів на зняття з обліку, якщо все піде як повинно)та невмотивованості робітників військомату. Може у Вас є практичний досвід в цьому питанні? Як швидко можуть розглянути заяву на зняття з обліку та що додатково потребувати? На іншому порталі знайшов схоже запитання і там вимагали окрім заяви ще докази для реєстрації на новому місці, ось скопіював "заяву від власника житла, щодо згоди прописки мене в свому житлі, копію паспорта власника житла з додатком".

      Чесно кажучи я вже хочу забути дорогу до військомату, бо в кожного свої правила, які не піддаються ніяким нормам.

      Дякую за поради, гарного Вам вечора.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Доброго вечора, Олеже!

        Знаєте, лише у моєму місті декілька ТЦК і, в одному з них знімають з обліку за три дні, а в іншому за два тижні. Теж саме стосується і відстрочки. Я Вас розумію, проте, на жаль, не надам Вам конкретної відповіді на Ваше запитання, оскільки ТЦК самі собі "хозяєва" у даному випадку.

        Ось, наприклад в мене був клієнт, який за тиждень пройшов ВЛК, отримав чинний ВОД та довідку про відстрочку ще й з відміткою у ТП. У іншого ТЦК взагалі не прийняло заяву, сказали, що спочатку проходь ВЛК, потім пиши заяву, а потім упродовж місяця ми її будемо розглядати...

        Щодо додаткових документів, то чим більше в Вас їх буде, тим краще. Головне вказати точну адресу нового місця реєстрації і причину за якою Ви знімаєтесь з обліку.

        • Олег Клиент 4 месяца назад

          Як я Вас розумію, з цими військоматами справжня рулетка, читаєш і готуєшся до одного, а в результаті хочуть зовсім інше.

          Хотів запитати, а обов'язково реєструватися та вставати на облік по тій адресі, яку я надам при написанні заяви? Якщо вкластися в строки, визначенні законом(три дні на облік та місяць на реєстрацію), але поїхати в інше місто чи просто адреса/район буде відрізнятися від заявленого, то не буде проблемою?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Не думаю, головне стати на облік в іншому місці.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України