ЯК РОЗЛУЧИТИСЯ ОНЛАЙН?

Більше інформації на сайті Адвоката

Як можна розлучитися, коли заявник не в Україні? Як розлучитися, коли інша сторона протидіє цьому? В Україні існує два варіанти розлучення:

1. Позасудовий порядок розірвання шлюбу: якщо немає дітей або вони досягли повноліття, заява подається подружжям до відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції України (далі – ДРАЦС). Якщо один із подружжя не може подати заяву особисто з поважних причин, вона повинна бути офіційно засвідчена (нотаріусом/консулом) за місцем його/її перебування і може бути подана іншим з подружжя від його/її імені. Одна зі сторін або подружжя повинні бути фізично присутніми під час цієї процедури.

2. Судовий розгляд справи про розірвання шлюбу в Україні може проводитися за спільною заявою подружжя, або за заявою одного із подружжя, шляхом подання такої заяви до суду, і в цьому випадку наявність дітей не є проблемою. Заяву можна подати онлайн, фізично не перебуваючи в Україні. Такий варіант розірвання шлюбу, особливо під час війни, став найбільш актуальним та попит на участь адвокатів і таких справах зростає.

ЯК РОЗЛУЧИТИСЯ ОНЛАЙН?

Звернутися до адвоката з розлучень, який після підписання з вами договору про надання правничої допомоги (за допомогою електронного цифрового підпису) професійно, швидко без вашої присутності, зможе підготувати позовну заяву, сплатити судовий збір, подати пакет документів до суду та отримати рішення суду про розірвання шлюбу. Дана процедура здійснюється адвокатом самостійно, онлайн через підсистему: «Електронний суд». Термін розгляду справи в суді відбувається після спливу одного місяця від дня подання заяви про розірвання шлюбу, однак на практиці це займає близько 2-3 місяців, якщо інша сторона не заявить суду надати їй період для примирення, яке складає не більше 6 місяців. Рішення суду, яке набрало законної сили, надсилається судом до органу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем ухвалення рішення, тому самостійно нести дане рішення суду до органів ДРАЦС не потрібно. Рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, засвідчує факт розірвання шлюбу, тому окреме свідоцтво про розірвання шлюбу не видається. Також, наголошуємо, що позов про розірвання шлюбу не може бути пред'явлений будь-ким з подружжя, при вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини.

Для роботи адвокату з розлучення Київ для складання позовної заяви про розлучення, необхідно надати наступний перелік документів:

- копія свідоцтва про шлюб,

- копія Вашого паспорта (1, 2 сторінка, відмітка про реєстрацію),

- реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП),

- копія свідоцтва про народження дитини/дітей (у разі наявності неповнолітніх дітей),

- за наявності копії документів іншого чоловіка (паспорт, РНОКПП).

~ barrister's office MK ~


Рейтинг: 4 - 1 голосів

Автор статті


Кирилець Марина Олександрівна

Адвокат, м. Київ

Вік: 35 років 14 років досвіду На проекті 18 днів
Всього консультацій: 0 Платних консультацій: 0

Цивільне право, Трудове право, Сімейне право, Нерухомість, С...

немає відгуків

Коментарі