Облік за кордоном, відстрочка.

КМУ внесено зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів та до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Передбачено постановку на військовий облік призовників,військовозобовʼязаних та резервістів, які були зняті з військового обліку у звʼязку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, без особистого прибуття до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Надано право районним (міським) ТЦК та СП надсилати в електронному вигляді звернення до територіальних органів Національної поліції про призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Виключено з переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу по мобілізації, норми щодо подання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоровʼя про потребу в постійному догляді (для осіб з інвалідністю ІІ групи).


Рейтинг: 4.5 - 8 голосів

Автор статті


Богун Сергій Павлович

Юрист, м. Дніпро

Вік: 48 років 24 роки досвіду На проекті 1 рік
Всього консультацій: 4661 Платних консультацій: 747

Цивільне право, Трудове право, Сімейне право, Нерухомість, А...

102 відгуків

Коментарі