Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 13 січня 2024, питання №100068

Як зрушити справу у поліції з місця?

Доброго дня. На біржі криптовалют під час транзакції з придбання криптомонет перевела людині гроші на карту Монобанку, але криптовалюту від неї не отримала. Підтримка Монобанку і біржі допомогти не змогли і я звернулась у кіберполіцію, яка перенаправила моє звернення у звичайний відділ поліції. Витяг з ЄРДР мені надали, але пройшов вже майже рік і справа не рухається. В поліції відповідають різне. Одного разу сказали, що вони звернулись письмово в Монобанк і досі чекають відповідь від них. Другого разу сказали що з Монобанку гроші були виведені в інший банк і вони чекають відповідь від нього. Потім знову кажуть що чекають відповідь від Монобанку. За цей час вже змінилось два слідчих. Підкажіть, як зрушити справу з місця? Може я можу самостійно написати звернення у банк і отримати цю інформацію, чи якимось іншим чином допомогти слідчим повернути мої гроші.

Відповіді юристів (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, пишіть скаргу на слідчого.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександра!

    Вам потрібно подати скаргу до слідчого судді на бездіяльність слідчого.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Порядок подання до суду (слідчого судді) скарги на бездіяльність слідчого врегульовано статтями 303-307 Кримінального процесуального кодексу України.

    Скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги, крім скарг на рішення про закриття кримінального провадження, які розглядаються не пізніше п’яти днів з моменту надходження скарги. Розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов’язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого, дізнавача чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого, дізнавача чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги. За результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора постановляється ухвала згідно з правилами цього Кодексу.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 місяці тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Доброго дня.

    ВАМ ТРЕБА ПОДАВАТИ СКАРГУ ДО УПРАВЛІННЯ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКАРЇНИ.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України