Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 15 січня 2024, питання №100207

Я батько-одинак, чи маю відстрочку від мобілізації?

Доброго дня! З першою дружиною розлучився, потім через суд позбавив її батьківських прав. Зараз одружився на іншій жінки. Мою дочку вона не удочирила (опіку не брала). Чи маю я право відстрочки від мобілізації згідно Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації "жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років"?

Заздалегідь дякую за відповідь!

Відповіді юристів (9)

    Богун Сергій Павлович

    З огляду на те, що Ви одружені Вам важко буде отримати відстрочку (практично не можливо). Проте можете спробувати.

    • Володимир Клієнт 3 місяці тому

      З чим це може бути пов'язано? Одруження, це ж мої особисті відносини з жінкою. І я, як розумію вона нічим не зобов'язана моїй дитині.

      • Богун Сергій Павлович

        Обов'язки мачухи визначені сімейним законодавством.

        • Володимир Клієнт 3 місяці тому

          Дякую за відповідь!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Теоретично можете претендувати на оформлення відстрочки, але дійсно факт одруження може не зіграти Вам на користь. Без шлюбу Ви маєте 100 % право на відстрочку.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    • Володимир Клієнт 3 місяці тому

      Дякую за відповідь!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Для набуття статусу «одинока матір», «одинокий батько», необхідні два факти: не перебування у шлюбі, а також виховання та утримання дитини самими матір`ю чи батьком відповідно, тобто без участі іншого з подружжя у житті дитини.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Володимир Клієнт 3 місяці тому

      Дякую за відповідь!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Прошу, Володимире! Вдачі Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України