Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 20 січня 2024, питання №100519

Протоко ТЦК (платить,если расписался или...)

Вопрос простой.Выдали повестку вместе с протоколом,что если не явлюсь в военкомат завтра,то через 2 недели протокол будет рассматриватся в главнем ТЦК (СП получается).Выкинуть её или бежать платить штраф?

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Неявка до ТЦК можлива лише за наявності поважних причин - хвороба плюс лікарняний, відрядження в інший регіон України або за кордон, смерть близького родича тощо. Якщо підстав немає, а Ви не з'явились, то штраф неминучий, і так, його треба сплачувати, аби він не виріс вдвічі..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Александр Клієнт 3 місяці тому

      Так если оплатить штраф,снова выдают повестку с протоком.И снова если не прийти в ТЦК на прохождение ВЛК - второй штраф.А там уже не штраф,а уголовная ответсветнность.Я не собираюсь проходить ВЛК.Получается замкнутый круг.

    Богун Сергій Павлович

    Взагалі протокол про адміністративне правопорушення складається у разі вчинення адміністративного правопорушення. Наразі Ви нічого не порушили. Дії ТЦКСП є незаконними.

    • Александр Клієнт 3 місяці тому

      Ну я не явился второй раз по повестке и подписал этот протокол в ТЦК.Мне сказали подписать это из-за того,что я не явился первый раз.В пртоколе так и написано,что не явился в предыдущий раз,чем нарушил 210 ст.

      • Богун Сергій Павлович

        В цьому випадку необхідно оплачувати штраф якщо підстави для оскарження відсутні.

        • Александр Клієнт 3 місяці тому

          Ну так это снова в ТЦК.Там снова повестка на ВЛК и с протоколом уже на второй штраф.И где эти штрафы платить,ничего не ясно.В Дія нет.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України