Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 22 січня 2024, питання №100620

"белый билет"статья 30а выдан в 1996 году

Остановили на блок посту проверили документы,показал военный билет,мне сказали что он не действительный так как выдан 1996 году с исключением с воинского учота по статье 30а,после 1996 года в военкомате не появлялся ,у меня астигматизм обоих глаз -14 ,они сказали что нужно пройти повторно влк и проходить влк каждые пол года,скажите пожалуйста должен я это делать?

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерію!

    Відповідно до Указу Президента Українивід 30 грудня 2016 року N 582/2016 "про Положення про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу":

    "3. Установити, що військові квитки, виготовлені (видані) до набрання чинності цим Указом, вважаються дійсними на всій території України та не підлягають обміну на військові квитки нового зразка, крім випадків, передбачених Положенням про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу та Положенням про військовий квиток офіцера запасу, затвердженими цим Указом".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Валерий Клієнт 3 місяці тому

      Дякую,Але в мене на руках немае висновку влк,раніше его ніхто не давав військового квитка було достатньо.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Тоді Вам треба зробити запит до ТЦК та отримати цю довідку.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Насправді не думаю, що Ви зможете якось відстояти свої права із ВЛК 1996 року. Якщо Ви маєте такі показники астигматизму, Вас і зараз повинні виключити з військового обліку.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Валерий Клієнт 3 місяці тому

    Дякую друже але поки що немає можливості проходити влк,бо потрібно буде знову проходити обстеження в обласної лікарні а на це потрібен час і кошти ,я можу без проблем пересуватися з цим військовим квитком територію України?бо за кордон я ітак виїзджаю без проблем постійно по роботі по шляху.

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      В цілому - так, пересувайтеся собі. Якщо будуть говорити про поновлення на обліку, кажіть, що Ви вже невійськовозобов'язаний.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України