Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 07 лютого 2024, питання №101646

Відстрочка від мобілізаціїї студента

Маю тимчасове посвідчення, видане у 2021 році. Маю першу вищу освіту (спеціаліст). Постувпив знову у 2022 році на перший курс. В ТЦК подав документи для оформлення відстрочки. Після чого в тимчасове посвідчення вони зробили запис:

"
Згідно ст23 про мобілізаційну підготовку і мобілізацію має право на вістрочку від призову по мобилізації. Підстава довідка "Університету від 21.03.2023 №100" до 30.06.2026р.
Начальниц ОТЦК підпис і мокра печтка
"

Коли забирав документи про відстрочку, повістку для оточнення даних не давали.

Питання:
якщо в посвідченні вказано що маю право на відстрочку до 2026 року, і якщо приймуть новий закон про мобілізацію в останій редакції, я втрачаю відстрочку?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олексію!

    Ніхто не знає достеменно, як будуть виглядати остаточні зміни до законодавства. Але, якщо слідувати змісту законопроекту, Вам дадуть довчитися лише до кінця поточного навчального руку. Потім право на відстрочку буде Вами втрачено.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України