Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 08 лютого 2024, питання №101727

визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини

Доброго дня!
Підкажіть, будь ласка, які докази необхідні, куди звернутись і чи необхідні взгалі якісь документи на підтвердження існування суми недоотриманої пенсії померлого при поданні заяви про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини у вигляді недоотриманої пенсії.
Як взагалі обгрунтувати існування цих коштів? Якщо померлий проживав на окупованій території а інформцію щодо точної суми установи не надають, оскільки не має свідоцтва про прийняття спадщини.
Дякую.

Відповіді юристів (6)

    Богун Сергій Павлович

    Тут все індивідуально.

    • Максим Клієнт 3 місяці тому

      Що Ви маєте на увазі? ВІдмова нотаріуса по строку є, і саме підстави для поновлення строку також є, а от доказів що до спадкової маси входить пенсія що не була отримана не має. Чи без можна отримати позитивне рішення без цих документів?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Перше, що потрібно зробити - це звернутись із заявою про вступ у спадщину до нотаріуса та отримати від нього відмову у зв'язку з пропущенням строку.

    Друге, звернутись до суду з заявою про встановлення додаткового строку на прийняття спадщини в якій навести поважні причини щодо пропуску строку, встановленного законом. В заяві вказати, що мова йде про недоотриманну пенсію.

    Вам головне аби суд надав додатковий строк.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Максим Клієнт 3 місяці тому

    Дякую!

    ВІдмова є, і саме підстави для поновлення строку також є, а от доказів що до спадкової маси входить пенсія що не була отримана не має. Чи без можна отримати позитивне рішення без цих документів?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Я не бачу з цим проблеми. Для суду головне не те, що входить до складу спадщини, а поважність пропуску строку. Є особа, яка померла. Спадкоємці мають право подати заяву на спадщину у будь якому разі не залежно від того, чи є взагалі спадщина у померлої особи. Якщо Ви так переживаєте, то вкажить у заяві, що Ви не можете надати належні дані щодо суми недоотриманної пенсії оскільки державні органи відмовляють Вам у наданні данної інформації у зв'язку з відсутністю свідоцтва про спадщину. Можете зробити офіційне звернення до відповідного органу та отримати від них письмову відмову. Цю відмову й прикладіть до позову.

    Максим Клієнт 3 місяці тому

    Так переживаю і за це і за те що можуть не прийняти позов а бо повернути вигадавши якусь причину типу підсудності так як померлий проживав на окупованій теротії а заяву про прийняття спадщини було написано в до Київської нот. контори. Ну напевно зроблю так як Ви радите. Дуже дякую за допомогу!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України