Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міжнародне право, 10 лютого 2024, питання №101926

Как вернуть гражданку Украины с 2 детьми из США

Дочка вышла замуж за американца уехала в Америку (лет 5 назад), родила ему 2-х двойняшек (им по 3 года). Он ее финансово не обеспечивает, теперь завел любовницу, с ней курит наркоту. Ее хочет сдать в психушку, чтоб не закатывала ему истерик, а детей - в хоспис. Назад в Украину он её не отпускает, развод не даёт, т.к получает какую-то дотацию на детей. Папа этой женщины просит помочь ее вернуть на Украину.

Вопрос: как пошагово осуществить её возврат с детьми в Украину?

Відповіді юристів (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 місяці тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Можна спробувати звернутись через Національну поліцію України до Інтерполу та попросити захисту від того чоловіка. Також можна звернутись до МЗС України, щоб через посольство чи консульство України в місці її проживання було забезпечено безпеку тої жінки як українки та громадянки України чи колишньої громадянки України.

    Той чоловік, можливо, схиляє дружину до вживання наркотичних засобів, щоб її помістили до психлікарні. В такій лікарні жінці можуть завдати психічної травми. В Україні схиляння до вживання наркотиків (стаття 315 Кримінального кодексу України) та насильне поміщення здорової людини до психіатричної лікарні (стаття 151 кримінального кодексу) є окремими злочинами, передбаченими Кримінальним кодексом України.

    • Геннадій Клієнт 3 місяці тому

      Доброго дня, Назаре Орестовичу!

      Дякую Вам за змістовну відповідь. Я вже відіслав її батьку цієї жінки, що потребує допомоги. Оцінивши Ваші юридичні поради, можу в подальшому сміливо рекомендувати Вас, як правознавця і фахівця, якому не байдуже оточуюче суспільство та їх проблеми. Якщо доречно, надайте свій контактний телефон, який я зможу передати родичам цієї жінки у США, а я запропоную їм сплатити вказані на сайті невеликі преміальні кошти. Я, при можливості та потребі, теж надаю людям безкоштовну допомогу, так як маю юридичну освіту, але працюю з більш вузькою спеціалізацією. Сподіваюсь на подальшу взаємокорисну співпрацю. З повагою, Геннадій


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України