Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 13 лютого 2024, питання №102122

Чи можна бронювати військовозобов’язаного, який утримує 3 неповнолітніх дітей

Добрий день
Чи можна подавати на бронювання військовозобов’язаного, який утримує 3-х неповнолітніх дітей?

Працівник подав у ТЦК документи, які підтверджують, щотвін має право на відстрочку згідно абзацу 4 п.1 ст. 23 ЗУ про мобілізаційну підготовку і мобілізацію.
Проте йому не надали жодних документів які підтверджують, що він має відстрочку.
Працівник може вимагати якісь документи від ТЦК, щоб у нього у нього був доказ, що його документи прийняли і він має право на відстрочку?

Оскільки знаю, то подавати на бронювання військовозобов’язаних працівників, які вже мають право на відстрочку згідно законодавства не можна.
Яким документом можу донести це до співробітника?

Відповіді юристів (2)

    Богун Сергій Павлович

    Може бути або бронювання або відстрочка. Те і інше одночасно бути не може.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Документ - це стаття 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" де вказані підстави для відстрочки. І бронювання, і утримання трьох дітей - є підставою для відстрочки. Тому, якщо чоловік вже має відстрочку, він не може її оформити ще раз на іншій підставі.

    Щодо працівника, то останній може спробувати звернутись із заявою до ТЦК про надання довідки щодо оформленної відстрочки.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України