Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 06 лютого 2020, питання №10240

В указе Президента 13/2020 от16.01.2020 указан призывной возраст от 18 лет. Ни о какой добровольности речь не идет. Где же правда?

В вашем разъяснении указан нижний предел призывного возраста 20 лет. В указе Президента - 18. Чему верить?

Відповіді юристів (1)

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 4 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Добрий день.

    Стаття 15. Призовний вік. Призов громадян України на строкову військову службу (ЗУ "Про військову службу і військовий обов'язок)

    1. На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (далі - громадяни призовного віку).

    Хоча в указі Президента № 22/2019 від 30 січня 2019 року призовний вік був 20 років.

    Однак в указі на 2020 рік призовний вік вказаний відповідно до Закону.

    Тому в 2020 році на строкову військову службу призиваються особи, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України