Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 10 березня 2024, питання №103409

Чи буде відстрочка від мобілізації, якщо вступити на магістратуру, але з певними нюансами?

Добрий день! Підкажіть, будь ласка, чи буде надаватися відстрочка від мобілізації, якщо я, маючи диплом бакалавра однієї спеціальності вступлю на магістратуру, але 1) вступ буде проходити через 3 роки після завершення бакалаврату в 2021-му. 2) вступ буде на іншу спеціальність, аніж бакалаврат. Це буде вважатися продовженням здобуття ПЕРШОЇ вищої освіти?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ярославе!

    Якщо Ваше питання пов'язане з наданням відстрочки у відповідності із законопроектом 10449, то його редакція станом на зараз не передбачає вимоги щодо однакової спеціальності. Головне, аби Ви здобували посідовний рівень освіти, тобто бакалар, а потім магістр. Час, який пройшов, між закінченням ВНЗ і вступом до ВНЗ на магістратуру ролі також не грає.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно законопроєкту 10449 Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої̈ та вищої̈ освіти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній у частині другій статті 10 Закону України “Про освіту” (крім аспірантів, які здобувають рівень освіти за кошти фізичних або юридичних осіб на умовах контракту), а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури.

    Отже: відстрочку Ви отримаєте незалежно від того коли Ви вступите на навчання та яку спеціальність опануєте.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Так, це надаватиме Вам право на відстрочку від мобілізації. На даний момент, вимоги про спеціальність взагалі немає. Тому не хвилюйтеся!

    З повагою!

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго вечора.

    ВИЩИЙ РІВЕНЬ НАВЧАННЯ, НАДАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України