Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 14 березня 2024, питання №103641

173 стятя адміністративного кодексу України

Що може бути у суді за дрібне хуліганство
Яке рішення може прийняти суддя і чи може закінчитись все не цілком так як хотілося б

Відповіді юристів (2)

    Семенюк Евгений  Вячеславович

    Доброго дня !

    Для надання більше конкретної і точної відповіді необхідно більше інформації про обставини справи!

    Стаття 173 адміністративного кодексу України передбачає штраф у розмірі від 170 до 850 гривень за дрібне хуліганство. У суді за такі правопорушення можуть проводитися слухання, під час яких суддя може винести рішення про застосування штрафу або іншого адміністративного покарання.

    Окрім штрафу, можуть бути застосований адміністративний арешт на строк до 15 діб або спрямування на виховний захід, це може включати в себе різні види заходів, такі як примусові роботи, соціально-педагогічний нагляд, психологічна або педагогічна корекція, відшкодування збитків та інші заходи, спрямовані на виховання, реабілітацію та профілактику подібних правопорушень. Обставини, які можуть впливати на вибір покарання, включають у себе такі фактори, як попередня кримінальна/адміністративна історія винуватця, ступінь шкоди, заподіяної іншим особам або майну, спроби врегулювання конфлікту, ставлення винуватця до свого проступку та інші обставини, що можуть бути враховані суддею при винесенні рішення.

    Тому результат може бути не таким, як бажалося Вам хочеться. Конкретний випадок буде розглядатись у судді з врахуванням всіх обтяжуючих чи помʼякшуючи обставин.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артеме!

    Стаття 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дрібне хуліганство

    Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України