Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 16 березня 2024, питання №103744

Чи мають виключені з військового обліку бути внесені в реєстр Оберіг?

Доброго дня!!!.. Видали такий документ, чи будуть мої дані в реєстрі Оберіг? І чи потрібно буде знову колись проходити ВЛК?

Відповіді юристів (6)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Ви визнані непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку. Як наслідок Ви не є наразі військовозобов'язаним.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Оскільки Ви визнані непридатним до служби з виключенням з обліку Ви не є військовозобов'язаним, і дані про Вас не повинні бути включені в Оберіг.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Олександр Клієнт місяць тому

      А чи можуть мене поставити знову на облік після обласного чи регіонального влк??? І якщо в мене буде така ситуація... Чи можу я відмовитись від влк в майбутньому??

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Не бачу для того жодної законної підстави.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    В Оберіг будуть включені дані щодо всіх чоловіків, у тому числі Вам. Але Ви визнані непридатним з виключенням, відповідно проходити ВЛК вже не потрібно. Ви невійськовозобов'язаний.

    З повагою!

    Прокопець Олександр Васильович

    В Вашій ситуації Ваших даних або не повино бути взагалі в ТЦК, відповідно і в Оберіігу, або з поміткою виключений з військового обліку. Знову поставити, особливо без Вашого відому не можуть. це незаконно. Направити на ВЛК також немає підстав. Для вручення Вам будь-якої повістки у ТЦК також немає жодних законних підстав.

    Отже будь-яку запропоновану повістку рекомендую не підписувати. В ТЦК, особливо на ВЛК категорично не звертатись за власною волею. У випадку заподіяння до Вас заходів примусу, негайно звертатись в поліцію та до адвоката, оскільки всі заходи щодо Вас від представників ТЦК незаконні.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України