Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 18 березня 2024, питання №103889

Забрати заяву з поліції

Недавно я написав заяву в кіберполіцію про шахрайство ч я можу неї забрати або відмінити ч можу будь ласка допоможіть мені сказали що буде й ти слідство рік а то два

Відповіді юристів (10)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Ви можете спробувати подати слідчому відповідну заяву, що претензій у Вас немає.

    З повагою!

    • Максим Клієнт місяць тому

      То потрібно їди до віділення до слідчого?

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Так, цілком вірно!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Максиме!

    Приватне обвинувачення — одна з форм обвинувачення в кримінальному процесі, що передбачає притягнення особи, винної у скоєнні злочину, до відповідальності кримінальної не інакше як за скаргою потерпілого, на якого покладається обов'язок підтримувати обвинувачення у суді. Має місце в кримінальних справах про окремі злочини невеликої тяжкості, що не становлять значної суспільної небезпеки такі як про умисне легке тілесне ушкодження, про умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю, але не спричинили тілесних ушкоджень, а також про самоправство, яким було заподіяно шкоди правам та інтересам окремих громадян.

    Кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення розпочинається лише на підставі заяви потерпілого. Відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для закриття кримінального провадження у формі приватного обвинувачення.

    Стаття 190 ККУ не віднесена до форми приватного обвинувачення. Отже, навіть, якщо Ви напишите заяву, що немаєте претензій, кримінальне провадження закрито не буде.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Максим Клієнт місяць тому

      Якщо не закриють то я буду мати якесь діло до цього?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Звісно, Ви ж потерпілий.

        • Максим Клієнт місяць тому
          Але я можу виїжати за кордон ?
          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Можете. Ми з Вами це вже обговорювали. Не зможете, якщо буде заборона на виїзд.

            • Максим Клієнт місяць тому

              Ок дякую

        • Максим Клієнт місяць тому

          Якщо мені шахраї поверне кошти тоді закриють діло?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України