Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 18 квітня 2024, питання №106043

Ситуация с мобилизацией

Добрій день, помогите пожалуйста советом, у меня такая ситуация возникла мне 26 лет и вот президент же подписал закон о снижении возраста мобилизации и я должен идти в военкомат. Но проблема в том что в связи с войной я переехал в другой регион, снимаю квартиру, работаю на фрилансе и на учет в местный военкомат не становился. Не потому что я хотел уклоняться там не подумайте ну под мобилизацию я не подпадал а я думал как только станет лучше ситуация у меня в городе я вернусь. Ну и вот получается теперь как я понимаю мне уже пришла или в ближайшее время прийдет повеста по месту регистрации но я в другом городе. Я буду на днях брать билет и думаю через 2 ну максимум 3 недели приеду и могу сам идти в тцк. При этом у меня есть право на отсрочку. Скажите пожалуйста если мне пришла повестка и лежит никто ее не брал, я по ней не явился я уже в розыске? И теперь они меня считают уклонистом и меня просто на улице будут как в видео в бусик запихивать?
И если они меня запихнут в бусик я приеду покажу им документ который подтверждает право на отсрочку они мне ее дадут или уже они меня считают уклонистом и сразу на полигон отправят?
Я просто не уклоняюсь но боюсь что теперь мне уже отсрочку не предоставят

Відповіді юристів (3)

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 13 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    Добрий день!

    На даний момент без Вашого підпису, повістка вважається неврученою. Нажаль в новому законодавстві не все так просто і є, на мій погляд, найбільш проблемна і незаконна норма, відповідно до якої фактично повістка буде вважатись врученою після отримання її поштовим відділенням. Сподіваюсь в подальшому чи нададуть якісь роз'яснення чи скасують, уточнять цю норму..

    Ніхто в бусик Вас запихувати не має права. Затримувати на вулиці також не мають права. Щоб стати "ухилянтом", треба пройти довгу процедуру, включаючи Постанову про притягнення до адміністративної відповідальності.

    Уточніть, яка у Вас підстава для відстрочки?

    • Артем Клієнт 13 днів тому

      Я навчаюсь на бакалавра, ну щоправда це друга вища, але ж згідно нового закону до кінця червня воно повинно працювати. Є довідка з університету на руках

    Прокопець Олександр Васильович
    Прокопець Олександр Васильович 12 днів тому

    Адвокат, м. Київ, 23 роки досвіду

    А чого до кінця червня? Новий закон почне діяти 16 травня і по ньому друга освіта не дає права на відстрочку.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України