Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

11 лютого 2020, питання №10700

Невыдача пенсии за долги по кредиту

Здравствуйте. У матери удержали всю пенсию за долг по кредиту. По исполнительной надписи частного нотариуса через частного исполнителя. Законно ли это? Насколько я знаю, удерживать можно не более 20%. Выписку из реестра должников прилагаю.

Відповіді юристів (11)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 4 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Доброго дня. Необхідно писати звернення до виконавця, про перерахунок стягнення у зв'язку із неправомірністю нарахування. Звертайтеся допоможу.

    • Валерий Клієнт 4 роки тому

      Здравствуйте, Ксения Сергеевна! Сколько будут стоить Ваши услуги и как Вам позвонить?

    Валерий Клієнт 4 роки тому

    Здравствуйте, Ксения Сергеевна! Сколько будут стоить Ваши услуги и как Вам позвонить?

    Ватаманюк Олег Васильович
    Ватаманюк Олег Васильович 4 роки тому

    Юрист, м. Чернівці, 21 рік досвіду

    Доброго дня відповідно до ЗУ про виконавче провадження розмір відрахувань із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника вираховується із суми, що залишається після утримання податків, зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якщо інше не передбачено законом становить, - 20 відсотків. Потрібно звернутись зі скаргою до приватного виконавця про недопущення порушення Ваших прав. В ідеалі Вам необхідно звернутися до суду з позовною заявою про визнання виконавчого напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню, та після цого скасування виконавче провадження буде завершено. Позовну заяву зможу Вам підготувати.

    • Валерий Клієнт 4 роки тому

      Здравствуйте, спасибо. Сколько это будет стоить и как это сделать?

      • Ватаманюк Олег Васильович
        Ватаманюк Олег Васильович 4 роки тому

        Юрист, м. Чернівці, 21 рік досвіду

        Сама позовна заява буде коштовувати в межах 3000 грн.

    • Валерий Клієнт 4 роки тому

      Здравствуйте, спасибо. Сколько это будет стоить и как это сделать?

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Закон Украины "Про виконавче провадження" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1404-19), ст.74:

    "1. Рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до суду, який видав виконавчий документ, у порядку, передбаченому законом...."

    Коллега Ватаманюк, где здесь или где вообще предусмотрено обращение с жалобой к частному исполнителю?

    • Валерий Клієнт 4 роки тому

      Здравствуйте. Суда не было вообще. Действовал частный исполнитель по надписи частного нотприуса.

      • Крикун Сергій  Павлович
        Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

        Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

        Что касается исполнительной надписи частного нотариуса - это отдельный вопрос. Я о том, что не предусмотрено (Законом об исполнительном производстве) обжалование действий исполнителя самому исполнителю; не предусмотрено отмена исполнителем своих решений по жалобе или по непредусмотренным Законом основаниях. Статья 34 Закона о приостановлении исполнительных действий не предусматривает такого по жалобе должника. Что касается "суда вообще не было", то для этого предусмотрена ч.2 ст.74 Закона:

        "2. Рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання рішень інших органів (посадових осіб), у тому числі постанов державного виконавця про стягнення виконавчого збору, постанов приватного виконавця про стягнення основної винагороди, витрат виконавчого провадження та штрафів, можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до відповідного адміністративного суду в порядку, передбаченому законом.".

    Ватаманюк Олег Васильович
    Ватаманюк Олег Васильович 4 роки тому

    Юрист, м. Чернівці, 21 рік досвіду

    Тому й потрібно визнати виконавчий нотаріус нотаріуса тамим що не підлягає виконанню.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України