Задайте питання юристу

835 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 29 квітня 2024, питання №107029

Арешт чи конфіскація нерухомого майна за порушення правил мобілізації чоловіків

Доброго дня. Якщо чоловікам, які порушують закон про мобілізацію, будуть арештовувати чи конфіскувувати нерухоме майно, то як це буде працювати? І чи є різниця, якщо майно куплено в шлюбі або до шлюбу? Якщо майно куплено в шлюбі, то це спільна власність і чи може буде накладений арешт чи щось інше? Дякую.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Звідки Ви маєте таку інформацію? Поки що новий закон передбачає звернення ТЦК до суду щодо тимчасового обмеження чоловіка у праві керування авто.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Євген Клієнт 16 днів тому

      Дякую за відповідь. Я знаю, що поки що закон передбачає лише обмеження керування авто через суд. Але це поки що. Тому хочу дізнатися як працює закон у випадку, якщо в майбутньому таке буде. Треба бути готовим до всього з такою владою.

    Собяніна Олена Вадимівна
    Собяніна Олена Вадимівна 15 днів тому

    Юрист, м. Одеса, 22 роки досвіду

    Доброго дня. По новому Закону такі дії не передбачено, але на сьогодні існує адімнінстративна відповідальність у вигляді накладення штрафів від 1700 до 3400грн. При виконанні штрафу, виконавча служба накладає арешт на рахунки та майно боржника, у таких категоріях майно не конфіковують. Мкасимально можливий розшук транспортного засобу (якщо такий є) та арешт коштів і майна. Різниця щодо купвлі майна, в шлюбі чи ні, не має. Якщо майно зареєстроване за боржником, то може попасти під арешт, але при сплаті штрафів всі арешти знімаються.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України