Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 06 травня 2024, питання №107791

Бронювання військовозабов'язаного на підприємстві

Доброго дня. У кінці жовтня оновив дані, пройшов ВЛК (визнаний здоровим і придатним), став на облік. Видали броню, питання закрилося.
Зараз, броня закінчується в середині серпня. На роботі сказали, що необхідно йти оновлювати дані, брати штрих-код та проходити ВЛК заново. Якщо йього не буде - броні не буде. Зі слів знайомих, що зараз отримали досвід з цього питання є ризик отримати повістку на кінець дійючої броні, а саму броню не продлять з "певних" причин.
Чи це все як має бути?
Я повинен кожні 6 місяців проходити ВЛК?
Чи можна мені при умові не походу в ТЦК не подовжити терміни броні?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Оскільки Ваше бронювання цілком та повністю залежить від роботодавця, то припускаю, що при невиконанні умов, бронь Вам не продовжать.

    Повістка на кінець діючої броні - це також практика ТЦК станом на сьогодня.

    ВЛК Ви повинні проходити раз на рік у воєнний час.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України