Задайте питання юристу

833 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 14 лютого 2020, питання №10984

Не могу получить денежную компенсацию

Здравствуйте, я уволился 11.11.2019, служил по контракту ЗСУ. До конца года должны были со мной полностью рассчитаться, но до сих пор не выплатили за речове майно. Говорят, что сейчас тем у кого стаж меньше 5 лет, выплат не будет,потому что в 2020 году поменялся закон. Как мне быть?! Ведь денежная компенсация должна была прийти ещё в конце 2019 года.

Відповіді юристів (2)

    Кирюшин Артем Андреевич

    Здравствуйте.

    Данные действия незаконны и их можно и нужно оспаривать в судебном порядке.

    Если Вам нужна помощь в данном вопросе - обращайтесь, буду рад помочь.

    Давидко Ігор Анатолійович

    Є практика подання до адміністративного суду позову про зобов*язання нарахувати та виплатити суму компенсації за майно та стягнення за 116 та 116 КЗпП України середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні. Тобто закожен місяць затримки - грошову винагороду військовослужбовця за кожен місяць. Вказану норму застосовують по аналогії так як немає спеціальної норми для військових.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України