Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Виконавче виробництво, 03 червня 2024, питання №111285 340₴

Чи є законнним накладання арешту за борги комуналки , якщо людина була лише прописана в квартирі та не є власником

Добрий день . Склалась наступна ситуація.
Моя дівчина проживала в квартирі разом з бабусею. Вона була прописана в цій квартирі. Після того як бабуся померла комунальні підприємства почали виставляти виконавчі листи через заборгованість на дівчину. Дівчина не проживала в квартирі після смерті бабусі. Вступити в спадщину також не є реальним , тому що першим іде батько , з яким відсутній контакт. Після цього вона виписалась та записалась на іншу адресу. Але виконавчі листи надходять і надалі.
Питання наступне. Чи є законним стягувати борги , якщо людина не прописана в квартирі та не є власником.

Відповіді юристів (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    На жаль, але на практиці таке зустрічається доволі часто. Звісно, що вона не є власником та не має укладених договорів про отримання комунальних послуг з постачальника, та не зобов'язана нічого сплачувати.

    Я так розумію, станом на зараз вже відкрито виконавче провадження? Є судовий наказ?

    • Роман Клієнт 3 місяці тому

      Добрий день , дякую за відповідь. ВІдкрито 4 провадження.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Виконавчі провадження мали відкриватися на підставі виконавчих листів. Чи приходило щось дівчині? Припускаю, що у даній ситуації мав бути судовий наказ про стягнення з неї заборгованості зі сплати комунальних платежів.

    Роман Клієнт 3 місяці тому

    Сайт мін юсту пише номер ВП та "стягнення заборгованості з оплати комунальних послуг".Чи є законна підстава скасувати ВП ?

    • Кирда Вячеслав Володимирович
      100%

      Якщо Ви знаєте ідентифікатор виконавчого провадження (у Дії має бути номер),перевіряйте інформацію про виконавче провадження за даним посиланням: https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

      Шанси - так, точно є, адже мова йде скоріше за все про судовий наказ, який можна оскаржити.

      З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA