Задайте питання юристу

863 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 05 червня 2024, питання №111542 350₴

Доказ тривалості семестру

Христос Воскрес!
Я вчуся на бакалавраті на 1 курсі, це моя непослідовна освіта, в університеті дізнався що тривалість навчального року 12 місяців, те ж саме визначено в положеннях університету:

Навчальний рік розпочинається, як правило, 1 вересня, триває 12 місяців (крім останнього курсу), складається з навчальних днів, днів проведення підсумкових семестрових контролів, практик, вихідних, святкових днів та канікул.

Просив в університеті надати мені якусь довідку чи документ, щоб можна було подати разом з довідкою з ЄДЕБО, що отримати відстрочку хоча б до 30 серпня, мені сказали, що таких документів вони не видають

В довідці з ЄДЕБО, я так розумію такої графи чи поля про тривалість навчального року теж немає

Питання: як доказати ТЦК що навчальний рік до 30 серпня, чи встигну я за цей час (до вересня) отримати військовий тимчасовий квиток і відстрочку без ризиків і затягувань з сторони ТЦК і які ще документи потрібні крім довідки ЄДЕБО, щоб подати на відстрочку?

Дякую!

Відповіді юристів (7)

    Дерій Владислав Олегович
    33.1%

    Вітаю Вас!

    Письмово зверніться до ВНЗ з вимогою вказати дату закінчення навчального року.

    Також можете взяти витяг з Положення ВНЗ, де згадується тривалість навчального року. Даний Витяг повинен бути завірений печаткою ВНЗ та підписом посадової особи.

    Військово-обліковий документВам повинні видати протягом 5 днів з дати реєстрації заяви.

    Згідно постанови КМУ 559

    17. Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    18. Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом П'ЯТИ РОБОЧИХ ДНІВ з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    Ризик полягає в тому, що ТЦК можуть навмисно затягувати з видачею належного ВОД або видати повістку на дату закінчення навчального року.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Михайло Клієнт 4 місяці тому

      Якщо протягом 5 днів має бути виданий, то як можна затягнути аж на майже 3 місяці?

      • Дерій Владислав Олегович

        Просто будуть шукати неправомірні причини для невидачі. Наприклад, відсутність бланків, або видадуть після ВЛК, тощо.

        Такі дії потрібно оскаржувати.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    33.1%

    Доброго дня, Михайло!

    Довести ТЦК, що Ваш навчальний рік закінчується саме 30 серпня, Ви зможете лише за поданням до останнього офіційного документу від ВНЗ.

    Відповідно до Постанови КМУ №559 "ПОРЯДОК оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів":

    "18. Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом п’яти робочих днів з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу)".

    Крім довідки з ЄДЕБО Вам необхідно подати до ТЦК тільки заяву про оформлення відстрочки у відповідності з Додатком 4 Постанови №560.

    Також, Ви повинні врахувати, що ТЦК наразі вимагає представлення ВОД для прийняття заяви щодо оформлення відстрочки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    33.1%

    Вітаю Вас!

    Питання: як доказати ТЦК що навчальний рік до 30 серпня, чи встигну я за цей час (до вересня) отримати військовий тимчасовий квиток і відстрочку без ризиків і затягувань з сторони ТЦК і які ще документи потрібні крім довідки ЄДЕБО, щоб подати на відстрочку?

    У кожному закладі освіти, у тому числі вищої, перед початком навчального року видається наказ щодо організації освітнього процесу на конкретний навчальний рік. Тому зверніться до закладу освіти із письмовою заявою про видачу Вам копії такого наказу, там мають бути вказані строки навчального року.

    Якщо зможете отримати наказ і там буде зазначено про закінчення навчального року 31 серпня (в чому я не впевнений), тоді є сенс подумати щодо оформлення відстрочки та отримання належного ВОД.

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, що там щось не робить це не ваши проблеми. В нас діє презумція невинності. Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні кримінального правопорушення і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи поза розумним сумнівом.. Підозра, обвинувачення не можуть ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом.. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на користь такої особи.

    У разі спроби вручення вам мобілізаційного розпорядження бойової повістки на відправку, відмовляйтесь її підписувати, у такому разі буде складено акт відмови, в якому ви зазначте причину своєї відмови, у вашому випадку це наявність пісдтав для відстрочки у зв'язку з навчанням.

    Для отримання відстрочки вам потрібно вступити у навчальний заклад на денну форму навчання.

    зв'язку зі змінами підстава виглядає так:

    • здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України “Про освіту”, а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;

    Послідовність вищої освіти у вашому випадку зберігається.

    • початковий рівень (короткий цикл) вищої освіти – молодший бакалавр (коледж ЧНУ);
    • перший (бакалаврський) – бакалавр;
    • другий (магістерський) – магістр;
    • третій (освітньо-науковий) – доктор філософії;
    • науковий рівень – доктор наук.

    Для отримання відстрочки вам потрібно подати заяву на ім'я комісара тцк про надання відстрочки від мобілізації додавши до неї нотаріально завірені копії таких документів

    Студентський квиток

    Наказ про зарахування до навчального закладу

    Довідка з навчального закладу Форми 20.

    довідка про здобувача освіти, сформована в Єдиній державній електронній базі з питань освіти ( https://info.edbo.gov.ua/check-person/ )

    Цих документів цілком достатньо для отримання відстрочки, додатково можно додати ще договір з навчальним закладом, чек про оплату навчання

    Заяву пишіть у двох екземплярах щоб на одному поставили штамп про її прийняття, і вона залишилась доказом її подачі.

    Пунктом 63 Пастанови 560 передбачено у разі подачі заяви на відстрочку на ВЛК не мають право направляти. Тому при вступі, одразу подавайте заяву.

    Зразок заяви додається

    Богун Сергій Павлович
    0.6%

    Доброго дня.

    На кожен новий навчальний рік кожен заклад розробляє спеціальний план, що складається з різних предметів, занять і знань, які повинні отримати студенти. Він підганяється під тривалість кожного семестру і рівномірно розподіляється, щоб навантаження не була занадто високою.

    Навчальний рік триває 10 місяців і в цей час не включаються канікули. Таким чином, в одному семестрі приблизно 4-5 місяців. Перший семестр, як і навчальний рік у школах, починається з першого вересня і закінчується в грудні. З лютого стартує другий семестр, який завершується червневий сесією, а потім настає час канікул.

    Остаточний розмір півріччя затверджується міністерством освіти, а розробляється навчальним закладом.

    Виходячи з цього Вам необхідно взяти в своєму ВНЗ довідку про тривалість поточного навчального року.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України