Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 червня 2024, питання №112141

Довідка про відстрочку не дійсна, поки не пройдеш ВЛК та не оновиш дані

Доброго дня, шановні юристи! Ситуація наступна: сьогодні отримав на руки довідку на відстрочку (педагог), але в тцк сказали, що вона не дійсна, поки не пройдеш ВЛК та не оновиш дані (в будь якому порядку, але краще спочатку влк). Звідси питання, наскільки законні подібні вимоги?

Застосунок резерв встановив, в розшуку не значусь, єдине - розбіжність в вос у резерві та тимчасовому.

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Цікава позиція ТЦК.

    Постанова №560:

    63. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

    У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

    Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Гортензій Клієнт 19 днів тому

      Вони мотивують тим, що останнє влк було пройдено мною в січні 2023. Але цікавить саме формулювання, що довідка не дійсна, а нахіба ж вони тоді її на руки видали?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Довідка не дійсна тільки у випадку, коли Ви не маєте права на відстрочку, проте у такому варіанті Вам взагалі повинні були б надати відмову. Тому не розумію, що саме на увазі має ТЦК і чим це підкриплюється на законодавчому рівні..


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України