Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 16 червня 2024, питання №112633

Повторний вступ до ВНЗ з незакінченою вищою освітою: чи діє бронь?

Вітаю, я збирався відрахуватися з університету та вступити в другий для здобуття іншої спеціальності того ж рівня. І хоча декілька джерел, у тому числі мій поточний університет підтвердили що якщо я відрахуюся то не матиму закінчений ступінь освіти і бронь буде діяти при зарахування в новий університет бо досі буду здобувати першого бакалавра. проте в другому університеті сказали що бронь діяти не буде бо тцк зважає не на наявність диплому а відслідковує сам факт початку і закінчення (не повного) процесу здобуття освіти, а отже якщо я це перерву і вступлю заново це буде вважатися вже другою освітою цього ж ступеню. Підкажіть будь ласка, чи я матиму право на відстрочку якщо я повністю відрахуюся з першого університету (три роки навчання) і вступлю до нового.
щиро вдячний!

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайло!

    Не матимете, оскільки МОН надало роз'яснення з приводу формування довідки з ЄДЕБО, у якому зазначено, що навіть нездобутий рівень освіти при відрахуванні не надасть Вам права на відстрочку, оскільки прирівнюється к непослідовному здобуттю освіти.

    Право на відстрочку надає лише поновлення у ВНЗ, а не новий вступ.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України