Задайте питання юристу

840 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 17 червня 2024, питання №112757

Військовий квиток по досягненню 25 років

Вітаю, виповнилось 25 років потрібно отримати військовий квиток, підкажіть, будь ласка, в якій послідовності це зробити? та скільки десь це по часу може зайняти? Раніше не служив та військову кафедру не проходив. Військовий квиток потрібен для того, щоб підприємство могло забронювати оскільки є критично важливим працівником, наразі є студентом денної форми до 30 червня 2024 року. Для вступу на магістратуру вимагають актуальний ВОД тому не знаю як правильно вчинити, щоб отримати військовий квиток і не попасти одразу під мобілізацію оскільки ВЛК для отримання військового квитка обовʼязкове. Є довідка з ЄДЕБО про навчання до кінця поточного місяця, а також довідка від роботодавця, що підприємство планує забронювати після отримання ВК. Чи потрібно подавати заяву поштою на відстрочку і тоді зʼявлятися, чи робити все на місці по факту? Чи потрібно проходити ВЛК чи можна отримати ВК без проходження ВЛК.

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Сформуйте ВОД в електронній формі. А після цього подайте заяву щодо отримання відстрочки.

    Василь Клієнт 8 днів тому

    а яким чином це можна зробити, і я так розумію там сформується приписне (яке фактично не дійсне) чи саме ВК буде відповідно до віку. Просто питання як може сформуватись ВК без проходження ВЛК

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Василю!

    Вітаю, виповнилось 25 років потрібно отримати військовий квиток, підкажіть, будь ласка, в якій послідовності це зробити? та скільки десь це по часу може зайняти?

    14. Військово-обліковий документ на бланку видається (замінюється) за письмовою заявою громадянина України районним (міським) територіальним центром комплектування та соціальної підтримки або його відділом (відповідним органом СБУ, підрозділом розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку у випадках: взяття громадянина на військовий облік як призовника, військовозобов’язаного або резервіста.

    17. Для отримання (заміни) військово-облікового документа на бланку громадянин зобов’язаний особисто звернутися з письмовою заявою до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу (відповідного органу СБУ, розвідувального органу) за місцем перебування на військовому обліку або виключення з військового обліку та надати кольорову фотокартку встановленого розміру.

    18. Військово-обліковий документ на бланку повинен бути виданий (замінений) протягом п’яти робочих днів з дати реєстрації заяви в районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки або його відділі (відповідному органі СБУ, підрозділі розвідувального органу).

    Раніше не служив та військову кафедру не проходив. Військовий квиток потрібен для того, щоб підприємство могло забронювати оскільки є критично важливим працівником, наразі є студентом денної форми до 30 червня 2024 року. Для вступу на магістратуру вимагають актуальний ВОД тому не знаю як правильно вчинити, щоб отримати військовий квиток і не попасти одразу під мобілізацію оскільки ВЛК для отримання військового квитка обовʼязкове. Є довідка з ЄДЕБО про навчання до кінця поточного місяця, а також довідка від роботодавця, що підприємство планує забронювати після отримання ВК.

    Йти до ТЦК потрібно лише у тому випадку, якщо Ви маєте право на відстрочку. Гарантійний лист від підприємства останнім часом не діє. Щодо Вашого навчання до 30 червня, то можливо Ви й встигнете пройти ВЛК та отримати ВОД та подати заяву на відстрочку, але при тому існує великий ризик отримати МБ на 1 липня. У Вас залишилось мало часу.

    Чи потрібно подавати заяву поштою на відстрочку і тоді зʼявлятися, чи робити все на місці по факту? Чи потрібно проходити ВЛК чи можна отримати ВК без проходження ВЛК.

    Заява на відстрочку подається особисто до ТЦК. Ви можете направити останню поштою, але тільки для того, аби мати на руках квитанцію про відправку та опис вкладення. Зави про оформлення відстрочки, направлені поштою ТЦК не розглядають. Крім того останнім часом вони навіть листи з пошти не забирають.

    Без чинного ВОД Ви не зможете оформити відстрочку. Без ВЛК не зможете отримати ВОД, оскільки Вас будуть ставити на облік військовозобов'язанних.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України