Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 18 червня 2024, питання №112811

Як зареєструвати дійсну загальну площу приміщення

В лютому 2014 помер мій чоловік, який мав у власності нерухоме майно. При зверненні до нотаріальної контори з метою отримання свідоцтва про право спадщину, мені було відмовлено у видачі свідоцтва про право спадщину, в зв’язку з тим, що за свого життя чоловік не здійснив державну реєстрацію права власності на нерухоме майно (приміщення майстерні). Крім договору купівлі-продажу приміщення (від 24.03.2000 р.) більше нічого не було. В договорі була вказана площа приміщення-34,7 кв.м та частина коридору площа - 5,9 кв.м – загальна площа приміщення 40,6 кв.м.
Тому я звернулась до суду. Я зробила технічний паспорт (від 19.10.2014 р.) на нерухомість, де мені зробили заміри: площа приміщення- 27,3 кв.м та частина коридору площа - 5,9 кв.м – загальна площа 33,2 кв.м. І рішення суду (від 24.12.2014 р.) визнав за мною право власності на приміщення загальною площею 40,6 кв.м. Відомості з державного реєстру речових прав на нерухоме майно – теж загальна площа приміщення -40,6 кв. м. (чогось ніхто не звернув уваги на різну загальну площу).
А тепер мені треба платити податок на нерухоме майно (вперше) і податкове повідомлення прийшло на загальну площу 40,6 кв.м. А орендна плата землі – на дійсно загальну площу 33,2 кв.м.(брала довідку в БТІ).
ПИТАННЯ : До кого звернутись в першу чергу, щоб виправити дану ситуацію. Зареєструвати дійсну загальну площу приміщення -33,2 кв.м., а неіснуючі 40,6 кв.м.

Відповіді юристів (1)

    Мельник Катерина Сергіївна
    Мельник Катерина Сергіївна 3 місяці тому

    Юрист, м. Макарів, 16 років досвіду

    До державного реєстратора на нерухоме майно.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA