Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 18 червня 2024, питання №112873

Чи зможуть мобілізувати?

Доброго вечора. Мені 25. Маю право на відстрочку за навчанням, маю довідку ЄДЕБО з Так, не порушує. Планую йти оновлювати та отримувати ВОД, так як маю приписне та після того подавати заяву на відстрочку, так як без чинного ВОД її не зареєструють. Чи можуть мені видати бойову повістку після проходження ВЛК для ВОД до подачі заяви на відстрочку?

Відповіді юристів (4)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Сформуйте ВОД в електронній формі, а потім подавайте заяву.

    • Дмитро Клієнт 9 днів тому

      як сформувати вод в електронній формі?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Філіпе!

    В принципі Ви можете попередньо надіслати в ТЦК заяву про відстрочку з копіями підтверджувальних документів Укрпоштою цінним листом з описом вкладення. Після отримання повідомлення про отримання листа можна йти до ТЦК.

    Такий крок може уберегти Вас від несподіванок та зайвих ризиків, пов'язаних з удаваним "незнанням" ТЦК того факту, що у Вас є право на відстрочку.. Хоча він і не дасть можливості оформити відстрочку в буквальному сенсі, оскільки тільки персональна явка та вручення згаданої заяви із оригільнами підтверджувальними документами зобов'язує ТЦК її розглядати.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України