Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 19 червня 2024, питання №112895

Внесення відомостей в заяву для надання відстрочки від мобілізації

1.Доброго дня! Скажіть,будь ласка,чи можна заяву для надання відстрочки заповнювати "від руки",роздрукувавши зразок?Чи обовязково всі дані вносити в друкованій формі? 2. Чи не заважає напис вгорі роздрукованої заяви "Додаток 4 до Порядку " ,чи потрібно це видаляти? 3.Чи потрібно долучати до заяви для відстрочки за інвалідністю п2.ч1.ст23,окрім нотаріально засвідчених копій довідки МСЕК і Пенсійного посвідчення, ще копію паспорта? Дякую!

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Скажіть,будь ласка,чи можна заяву для надання відстрочки заповнювати "від руки",роздрукувавши зразок?Чи обовязково всі дані вносити в друкованій формі?

    Ви можете заповнити заяву у зручний для Вас спосіб, конкретних вимог щодо заповнення заяви саме у друкований спосіб законодавство не містить.

    2. Чи не заважає напис вгорі роздрукованої заяви "Додаток 4 до Порядку " ,чи потрібно це видаляти?

    Не заважає.

    3.Чи потрібно долучати до заяви для відстрочки за інвалідністю п2.ч1.ст23,окрім нотаріально засвідчених копій довідки МСЕК і Пенсійного посвідчення, ще копію паспорта? Дякую!

    Паспорт можете дадати. Щодо довідки МСЕК та песійного, то подання обох документів не є обв'язковим. Можете обрати лише один із зазначених Вами.

    Перелік документів, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу:

    довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, визначеною МОЗ,

    або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус,

    або пенсійне посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”, в яких зазначено групу та причину інвалідності,

    або довідка для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики, постанова військово-лікарської комісії територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клієнт 3 місяці тому

      Копію паспорта теж вказувати в переліку додатків в заяві? Якщо додати обидва документа, довідку МСЕК та песійне, чи не буде це приводом для відмови прийняття,реєстрування заяви для відстрочки?Дякую!

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Копію паспорту вкажіть у переліку додатків.

        Звичайно Ви можете подати обидва документи. Це ні в якому разі не буде підставою для відмови у оформлені відстрочки. Не хвилюйтесь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA