Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 20 червня 2024, питання №113048 340₴

Є спірне питання стосовно ТЦК СП і здоров'я

Отже, все почалось з того, що чоловік 26 р. мл офіцер, має проблеми з зором на лівому оці, цілий букет, 3 операції, відслоєння сітчатки було . Зір мінімальний . Чоловік має катаракту, ускладнену, вона лікується лише оперативним втручанням. Але влк дало статус « придатний в тцк, тилу і т.д» і мобілізаційне є.

Дійсно потрібно робити операцію на катаракті, вона справді є, в всіх документах по здоровю що прикріплювались до справи чоловіка повсюди це прописано різними лікарями, і на дообстежені теж.взяв пару бумажок. Стався нещасний випадок і я травмувався, внаслідок чого відкрився лікарняний, і я повідомив це офіційно в ТЦК про причину неявки по МБ. Зараз лікую травму, а також взяв документи а саме: документ і довідка про рекомендоване лікування, і документ про госпіталізацію. Чи поможе мені це якось відстрочити кримінальну справу, законно місяць чи два лікуватись ?

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Я би на Вашому місті лягав у лікарню на стаціонарне лікування, оскільки самі по собі направлення на планову госпіталізацію та рекомендація щодо операції з катаракти без конкретної дати не надає гарантії, що ТЦК надасть Вам час.

    Чи можете Ви, наприклад, отримати документ, в якому буде зазначено, коли саме Ви записані на операцію?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Анатолійєвич Клієнт 7 днів тому

      Навряд чи…

      Скажіть будь ласка а реально з учебки по очах чи з зсу звільнитись

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        32.9%

        Це можливо лише таким самим чином, як і у випадку з "виключенням з військового обліку" у ТЦК. Тобто, потрібна постанова ВЛК про Вашу непридатність з виключенням з обліку або постанова ВЛК про непридатність строком від 6 до 12 місяців. Звичайно що для цього потрібно пройти повторну ВЛК.

        • Анатолійєвич Клієнт 7 днів тому

          а як це зробити ? Можете дати короткий план дій, як що подават

          • Айвазян Юрий Климентьевич
            67.1%

            Потрапити на повторну ВЛК можливо лише за умови того, що Ваш стан здоров'я значно погіршився, оскільки при пройденой нещодавно ВЛК жоден командир не направить Вас на повторну. Для того потрібно постійно звертатись до медчастини, аби Ваші скарги були зафіксовані, а після того писати рапорт з приводу направлення на лікування та проходження повторної ВЛК.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Отже, все почалось з того, що чоловік 26 р. мл офіцер, має проблеми з зором на лівому оці, цілий букет, 3 операції, відслоєння сітчатки було . Зір мінімальний . Чоловік має катаракту, ускладнену, вона лікується лише оперативним втручанням. Але влк дало статус « придатний в тцк, тилу і т.д» і мобілізаційне є.Дійсно потрібно робити операцію на катаракті, вона справді є, в всіх документах по здоровю що прикріплювались до справи чоловіка повсюди це прописано різними лікарями, і на дообстежені теж.взяв пару бумажок. Стався нещасний випадок і я травмувався, внаслідок чого відкрився лікарняний, і я повідомив це офіційно в ТЦК про причину неявки по МБ. Зараз лікую травму, а також взяв документи а саме: документ і довідка про рекомендоване лікування, і документ про госпіталізацію. Чи поможе мені це якось відстрочити кримінальну справу, законно місяць чи два лікуватись ?

    На жаль, але скоріше за все ТЦК та СП передасть інформацію про даний факт до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження. Ось чому:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    Стаття 22. Обов’язки громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації

    ...

    Поважними причинами неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці, які підтверджені документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій (державної та комунальної форм власності), визнаються:

    перешкода стихійного характеру, хвороба громадянина, воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;

    смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

    У разі неприбуття громадянин зобов’язаний у найкоротший строк, але не пізніше трьох діб від визначених у повістці дати і часу прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, повідомити про причини неявки шляхом безпосереднього звернення до зазначеного у повістці територіального центру комплектування та соціальної підтримки або в будь-який інший спосіб з подальшим його прибуттям у строк, що не перевищує сім календарних днів.

    Далі Вашою справою може займатися вже слідчий, якому Ви будете пояснювати причини неявки до ТЦК. Все таки думаю, що справа до суду не дійде, але Вам потрібний буде адвокат.

    З повагою!

    • Анатолійєвич Клієнт 7 днів тому

      Скажіть будь ласка а реально з учебки по очах чи з зсу звільнитись? Чи це міф


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України