Задайте питання юристу

842 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 26 червня 2024, питання №113480

Що робити, якщо прострочене тимчасове військове посвідчення і загрожує мобілізація в 22 роки при тому, що син обмежено придатний?

Доброго дня! Синові 22 роки, він обмежено придатний, але термін тимчасового посвідчення сплив 27.02.2024. В нього є два захворювання, одне неврологічне, друге опорно-рухомого апарату, обидва тягнуть на обмежену придатність так як неврологія у стані ремісії, він за нею отримував обмежену придатність. При цьому він закінчив ВНЗ в цьому році. Розумію, що його можуть мобілізувати якщо визнають придатним. Є питання: 1. Яким чином краще оновити дані в цьому випадку? через ЦНАП чи через ТЦК, можливо, краще взагалі не оновлювати, але він працює не віддалено, тому можуть перестріти на вулиці? 2. Як мені не допустити потрапляння його у ТЦК самостійно. Він не зможе себе захистити і говорити те, що потрібно, я займалась його лікуванням документами, чи є можливість оформити якусь бумагу через юриста, щось на кшталт законний представник чи повна довіреність або передача прав, щоб мене були вимушені пустити з ним, у разі його визову до ТЦК. Минулого разу, він був не повнолітнім і на цій підставі я проходила, але намагались і раніше перешкоджати.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олена!

    Розумію, що його можуть мобілізувати якщо визнають придатним.

    На жаль, можуть мобілізувати навіть за умови, якщо визнають "придатним до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони", оскільки Ваш син військовозобов'язаний.

    Яким чином краще оновити дані в цьому випадку? через ЦНАП чи через ТЦК, можливо, краще взагалі не оновлювати, але він працює не віддалено, тому можуть перестріти на вулиці?

    За неоновлення даних передбачений штраф у сумі від 17000 грн до 25500 грн. Може оновити дані через ЦНАП.

    2. Як мені не допустити потрапляння його у ТЦК самостійно. Він не зможе себе захистити і говорити те, що потрібно, я займалась його лікуванням документами, чи є можливість оформити якусь бумагу через юриста, щось на кшталт законний представник чи повна довіреність або передача прав, щоб мене були вимушені пустити з ним, у разі його визову до ТЦК. Минулого разу, він був не повнолітнім і на цій підставі я проходила, але намагались і раніше перешкоджати.

    Ваш син повинен укласти угоду з адвокатом. Останній зможе супроводжувати його до ТЦК.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України