Задайте питання юристу

841 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 30 червня 2024, питання №113884

Чи підлягаю я взяттю на військовий облік?

Відп. до наказу МОУ №342 від 09.06.06. я знятий з військового обліку призовників 02.04.2008р., про що маю тимчасове посвідчення від тієї ж дати, непридатний у мирний час, обм. прид. у воєнний. На той момент мені було 19 років. Зараз 35.
Зараз, відповідно до ст.37 ч1 п2 пп8 ЗУ про військовий обов'язок і військову службу, взяттю на облік військовозобов'язаних підлягають особи які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників (до 18.05.2024 як відомо, підлягали особи до 27 років).
Отже, у свій час, перебуваючи на в/обліку призовників, я не досяг 27 років, знято в 19 років.
Чи правильно я розумію, що зараз я не підлягаю взяттю на в/облік військовозобов'язаних, т.я. свого часу перебуваючи на в/обіку призовників не досяг граничного віку перебування на цьому обліку, був знятий раніше?
маю в паспорті печатку "невоеннообязан"?

Інші пункти ст 37 ч1 п2 до мене не застосуємі

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Іване!

    Ви не правильно розумієте. Вас поставили на військовий облік військовозобов'язанних ще у 19 років.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України