Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 02 липня 2024, питання №114054

Куда подавать документы на отсрочку?

Имею права на отсрочку (пропал без вести брат). Куда лучше подать документы. Проживаю в Киевской обл. Зарегистрирован в ТЦК и прописан в Чернигове. Данные обновил через Резерв+, там указан адрес фактического проживания (Киевская область). Слышал что есть Мобілізаційний підрозділ органу державної влади и можно подать туда, если туда, то по адресу прописки или проживания? Или, все таки лучше в ТЦК? Если в ТЦК то по месту регистрации или можно по месту проживания?
Спасибо!

Відповіді юристів (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 місяці тому

    Юрист, м. Київ, 3 роки досвіду

    Доброго дня!

    Всі документи, в т.ч. і заява на відстрочку, подаються до того ТЦК та СП, в якому військовозобов'язаний перебуває на військовому обліку. У Вашому випадку це Чернігівський.

    Але якщо Ваше фактичне місце проживання в Київській області,то можете піти до свого місцевого РТЦК та СП, написати заяву про взяття Вас на облік, і тоді подавати всі документи туди. Для взяття на облік особиста присутність обов'язкова, для зняття - ні. Тобто Чернігівський ТЦК Ви можете не відвідувати, а піти лише до ТЦК за місцем фактичного проживання. Після постановки Вас у ньому на облік в Чернігові мають автоматично зняти.

    Якщо не бажаєте зніматись з обліку за місцем реєстрації, то і документи мусите подавати в Чернігів.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Вам потрібно або подати документи до ТЦК, у якому Ви перебуваєте на обліку, або стати на облік в ТЦК за місцем проживання і вже тоді подавати зачву до останнього.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України