Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Ліцензування, 02 липня 2024, питання №114060

Поновлення (продовження) дозволу на спеціальне водокористування під час воєнного стану

Доброго дня! У підприємства закінчився термін дії дозволу на спеціальне водокористування , чи потрібно під час воєнного стану поновлювати (продовжувати) даний дозвіл? Чи призупинені строки надання послуг та видачі дозвільних документів, до яких відноситься цей дозвіл на час воєнного стану ? Дякую за відповідь

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» від 18.03.2022 № 314 , відповідно до якої строки дії діючих строкових ліцензій та документів дозвільного характеру автоматично продовжуються на період воєнного стану та три місяці з дня його припинення чи скасування, а періодичні, чергові платежі за ними відстрочуються на вказаний строк.

    Враховуючи викладене, дозвіл на спеціальне водокористування (далі – Дозвіл), термін дії якого закінчився під час військового стану вважається таким, що автоматично продовжений на період дії воєнного стану.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Юлія Клієнт 2 місяці тому

      Дякую, пане Юрію, за відповідь. Хочу уточнити : у цій постанові є Додаток 2, в якому зазначений вид госп.діяльності - спец.водокористування, і у цій же ж Постанові пп.1.1. виокремлює перелік видів діяльності, зазначених у цьому Додатку 2: "...крім видів господарської діяльності за переліком згідно з додатком 2." Як правильно трактувати цей підпункт щодо конкретно Дозволу на спецводокористування?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        1.1 у період воєнного стану право на провадження господарської діяльності може набуватися суб’єктами господарювання на підставі безоплатного подання до органів ліцензування, дозвільних органів та суб’єктів надання публічних (електронних публічних) послуг декларації про провадження господарської діяльності (далі - декларація), що містить відомості згідно з додатком 1, без отримання дозвільних документів (документів дозвільного характеру, ліцензій або інших результатів надання публічних послуг), крім видів господарської діяльності за переліком згідно з додатком 2.

        Тобто мова йде не про продовження дозвілу, який в Вас вже є, а саме про суб'єкта гсподарювання, який тільки набуває право на провадження відповідної діяльності у період воєнного стану.

        На даний час, в умовах воєнного стану, Кабінет Міністрів України підпунктом 5 пункту 1 Постанови № 314 від 18.03.2022 р ухвалив, що строки дії діючих строкових ліцензій та документів дозвільного характеру автоматично продовжуються на період воєнного стану та три місяці з дня його припинення чи скасування, а періодичні, чергові платежі за ними відстрочуються на строк, зазначений у цьому підпункті (крім строку дії ліцензій у сфері діяльності з організації та проведення азартних ігор та плати за такі ліцензії).

        Отже, водокористувачі, які на момент початку воєнних дій мали дозвіл на спецводокористування, але його термін дії завершився під час воєнного стану або вже добігає кінця, мають можливість не подавати документи для отримання нового дозволу, оскільки термін дії наявного дозволу на СВК автоматично продовжено на період воєнного стану та три місяці з дня його припинення чи скасування.

        • Юлія Клієнт 2 місяці тому

          Дуже вдячна Вам за розгорнуту відповідь!

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Завжди радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024