Задайте питання юристу

841 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 03 липня 2024, питання №114175 340₴

Подал документы на отстрочку, в тцк дали расписку, где указано прийти в августе.

Подал документы на отстрочку, в тцк дали расписку, где указано прийти в августе, результат по отстрочке не прислали, но по почте пришла повестка на влк. Что делать в таком случае?

Відповіді юристів (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо вам її просто закинули у поштовий ящик, вона вважається врученою не у законний спосіб. Можете на неї не реагувати, будь яка відповідальність у вашому випадку буде відсутня.

    Якщо ви отримали замовним листом і підписали документ про її отримання, вам треба з'ясувати до ТЦК і подати заяву на відстрочку, у такому випадку відповідно пункту 63 постанови 560 вас не мають право на правлять на ВЛК.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дні тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 33 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Максиме!

    Якщо в Вас зарестрували заяву про відстрочку та не надали довідку (додадок 6) про надання відстрочки, то можна вважати, що рішення про відстрочку ще не прийнято, а отже Вас не мають права направити на ВЛК.

    Коли Ви подали заяву про оформлення відстрочки? Як Ви отримали повістку на ВЛК, рекомендованим листом? Яку саме Вам видали "розписку" в ТЦК і чому на серпень, для оновлення підстави для відстрочки у зв'язку з закінчення строку воєнного стану?

    Відповідно до статті 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

    63. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

    У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

    Військовозобов’язані, у яких строк дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не завершився, на медичний огляд не направляються, крім випадків, коли військовозобов’язані приймаються на військову службу за контрактом.

    З повагою, адвокат Айвазян.
    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    ЯКЩО У ВАС ЗАРЕЄСТРУВАЛИ ЗАЯВУ НА ВІДСТРОЧКУ, ТО НАПРАВЛЯТИ ВАС НА ВЛК ТЦКСП НЕ МАЄ ПРАВА.

    ПОСТАНОВА КМУ 560:

    "63. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби."

    ДО 17 ЛИПНЯ 2024 РОКУ НАПРАВЛЕННЯ ПОВІСТКИ ПОШТОЮ Є НЕ НАЛЕЖНИМ ВРУЧЕННЯМ ПОВІСТКИ.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Ви ставили підпис про отримання листа?

    Згідно пункту 41 постанови КМУ 560. Належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу чи відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ у разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку є:

    • день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
    • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою територіальному центру комплектування та соціальної підтримки під час уточнення своїх облікових даних;
    • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила територіальному центру комплектування та соціальної підтримки іншої адреси місця проживання.

    Згідно пункту 63 постанови КМУ 560. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

    У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

    Згідно пункту 69 постанови КМУ 560 Громадяни України, які перебувають на військовому обліку та з набранням чинності Указом Президента України про оголошення мобілізації, затвердженим Верховною Радою України, прибули до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення своїх облікових даних (адреси місця проживання, номерів засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інших персональних даних), на медичний огляд не направляються. На медичний огляд громадяни, які уточнили свої облікові дані, викликаються повісткою.

    Отже, якщо Вам відмовили у відстрочці та належним чином вручили повістку - у Вас виникає обов'язок явитися до ТЦК.

    В інших випадках дії ТЦК є неправомірними і Вам нічого робити не потрібно.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Подал документы на отстрочку, в тцк дали расписку, где указано прийти в августе, результат по отстрочке не прислали, но по почте пришла повестка на влк. Что делать в таком случае?

    Ви зареєстрували документи на відстрочку? Рішення повинно бути прийнято комісією протягом 7 календарних днів з дня отримання Ваших документів. Загалом треба розбиратися детальніше. Переконаний, що сталося якесь непорозуміння.

    З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України