Задайте питання юристу

861 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 09 липня 2024, питання №114760 340₴

Наполягають на даних с РЕЗЕРВ+

Доброго дня.
Виключений з військового обліку вже під час повномасштабної війни через хворобу. Є печатки, є win-код у квитку.
Зараз перебуваю та працюю за кордоном . Є необхідність звернутися до кунсульства зробити доручення ( прописати дитину в Україні в помешканні , що належить мені).
Консул каже, що до заяви треба обов'язково прикладати PDF-витяг с РЕЗЕРВ+. На мої аргументи, що я не є в статусі військовозобов'язаного та не повинен оновлювати дані, відповідь - тільки так обо ніяк.
Питання наступне- чи не буде встановлення додатку РЕЗЕРВ+ мати юридичних наслідків для особи, яка не повинна цього робити. Та друге питання - чи можно вказати фактичну адресу саме ЗА кордоном так як маю прихисток в ЄС офіційно та винаймаю житло. і третє - -чи можна замінити доручення від консульства на іноземного нотаріуса з накладанням апостілю. Дякую заздалегідь!

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%

    Доброго дня, Анастасія!

    Питання наступне- чи не буде встановлення додатку РЕЗЕРВ+ мати юридичних наслідків для особи, яка не повинна цього робити.

    Так, наразі консульства не приймають паперовий ВОД та надають послуги за умови начвності е-ВОД.

    Ні, юридичних наслідків у даному випадку не буде. Багато виключених з обліку чоловіків встановлюють Резерв+ для того, аби перевірити свій статус в електроному реєстрі.

    Проте, багато й таких випадків, коли замість інформації, що Ви є невійськовозобов'язаним та виключені з обліку, підтягується зовсім інша: "потребує уточнення даних в ТЦК", "на обліку", тощо.

    Та друге питання - чи можно вказати фактичну адресу саме ЗА кордоном так як маю прихисток в ЄС офіційно та винаймаю житло. і третє - -чи можна замінити доручення від консульства на іноземного нотаріуса з накладанням апостілю.

    Так, Вам і потрібно вказати адресу за кордоном, аби була інформація про те, що Ви не знаходитесь на території України.

    Так, Вам не обов'язково звертатись до консульства для оформлення довіренності. Ви можете зробити це у місцевого нотаріуса. При тому таку довіреність потрібно буде легалізувати у подальшому (залежить від країни перебування), надіслати в Україну, перевести на українську мову та завірити переклад нотаріально.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України