Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 15 серпня 2024, питання №117673

Виклик до ТЦК заброньованого працівника.

Прошу надати консультацію щодо наступної ситуації.
За місцем роботи у відділ кадрів принесли повістку до ТЦК на працівника який є заброньованим.

Чи потрібно йти, чи, можливо, відділ кадрів може відписатись?
Які документи потрібно брати якщо йти?

Які можливі перспективи, ризики та алгоритм дій працівника під час відвідин ТЦК.
Враховуючи нижчевказані вихідні умови:
1. Березень 2023-го офіційно працевлаштованого працівника через роботодавця викликають до ТЦК на оновлення даних. Там направляють на ВЛК -> Дообстеження -> Тимчасово непридатний, відстрочка на 2 місяці, лікування, відстрочка ще на 1 місяць -> Висновок ВЛК «Обмежено придатний, ст. 64в (зараз це уже «придатний») 19.07.2023. Також оновлюють паперовий військовий квиток (безстрокове тимчасове, на руках з 2016-го)
2. Разом із висновком ВЛК дають повістку на 21.09.2023 з формулюванням «Пройдете перекомісію» Так як такого поняття як «перекомісія» не існує (є перегляд рішення вищестоячою ВЛК, якщо є на те причини, проводиться без участі військовозобовʼязаного) - було прийняте рішення ігнорувати цю повістку.
3. Зимою 21.12.2023 при зустрічі з представниками ТЦК на вулиці отримано ще одну повістку - побачили в базі неявку за попередньою. Так само ігнорується (саме в цей період з 10.12.23 є декілька звернень до лікаря з подальшим оформленням листа непрацездатності)
4. Весною 2024-го на роботу з періодичністю у кілька тижнів приносять 3 листи зі списками на виклик: По першим двом відписано до ТЦК, що працівник у відпустці. На момент отримання третього - працівник уже звільнився.
5. Липень 2024. Дані оновлено через Резерв+ Там підтягує: на обліку, ВОС така як і в військовому квитку паперовому. Остання ВЛК з датою та висновком.
6. Серпень 2024. Назад працевлаштований і одразу ж отримано бронь через «Дія» як працівник критично важливого підприємства. Пізніше подана інформація у ТЦК про працевлаштування. І от уже після цього принесли повістку.

Вдячний за консультацію щодо можливих сценаріїв та дій.

Відповіді юристів (1)

    Дешунін Дмитро Сергійович
    Дешунін Дмитро Сергійович місяць тому

    Адвокат, м. Київ, 3 місяця досвіду

    Доброго дня,формально по кожній повістці потрібно з'являтись (оновлення даних).В вашому випадку, дуюма у ТЦК немає інформації про ваше бронювання, потрібно надати їм документи щоб вони припинили присилати повістки.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024