Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 20 серпня 2024, питання №117917 500₴

Статус в Резерв + «Потребує уточнення»

Доброго дня.
Я перебуваю за кордоном і для отримання нового закордонного паспорту потрібно подати військово обліковий документ. У мене в Резерв + статус «Потребує уточнення» як я можу уточнити данні із за кордону? Чи можуть мені видати новий закордонний паспорт закордоном зі статусом у Резерв + «Потребує уточнення»

Відповіді юристів (7)

    Богун Сергій Павлович
    10%

    Доброго дня.

    Громадянам, які перебувають за кордоном передбачили можливість оновити персональні дані, повідомивши на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку, або через застосунок Резерв+.

    В Вашому випадку уточнити дані можна шляхом надіслання повідомлення електронною поштою на адресу ТЦК та СП.

    Щодо паспорта - такий статус може ускладнити отримання паспортного документа.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    16%

    Доброго дня, Євгене!

    Чи маєте Ви паперовий військово-обліковий документ? Стоїте на обліку в ТЦК? Скільки Вам років?

    Із статусом у Резерв + "потребує уточнення" отримати новий паспорт Ви не зможете.

    Відповідно до статті 20 Закону України "Про правовий режим воєнного стану":

    "5. Вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах України в умовах воєнного стану за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які не оновили персональні дані у строки, визначені цим Законом, здійснюється за умови одночасного їх оновлення.

    Дійсність військово-облікових документів перевіряється консульською посадовою особою закордонної дипломатичної установи України у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

    Положення абзацу першого цієї частини не застосовується у разі:

    оформлення посвідчення особи на повернення в Україну;

    вчинення консульських дій щодо дітей громадянина України, другий з батьків яких є іноземцем або особою без громадянства;

    вчинення дій за заявами громадян України, які перебувають під арештом, затримані чи позбавлені волі за кордоном.

    6. В умовах воєнного стану оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон розміщеним за межами України відокремленим підрозділом (філією, представництвом) державного підприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби України, громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється за умови наявності у вказаних осіб військово-облікових документів.

    Дійсність військово-облікових документів перевіряється працівником відокремленого підрозділу (філії, представництва) у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України".

    23 квітня 2024 року КМУ прийняв Постанову № 443 «Про внесення змін до пункту 11 Порядку реалізації експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України, оформлення, обміну іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, посвідки на постійне проживання під час їх перебування за межами України», яка передбачає:

    «Доповнити пункт після абзацу третього новими абзацами такого змісту:

    «4. Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС.

    Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

    5. Вимоги абзацу четвертого цього пункту не застосовуються до громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, на яких поширюються положення пунктів 2-1—2 -3 , 2-7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 (ЗП України, 1995 р., № 4, ст. 92; Офіційний вісник України, 2010 р., № 65, ст. 2239).

    Обставини, зазначені в абзаці п’ятому цього пункту, підтверджуються документами, оформленими в установленому законодавством порядку».

    Згідно Постанови КМУ №932 "ПОРЯДОК реалізації експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів":

    9. Під час подання громадянами України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які перебувають за межами України, документів до відокремленого підрозділу для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон працівником відокремленого підрозділу проводиться перевірка дійсності військово-облікового документа.

    10. Перевірка дійсності військово-облікових документів осіб проводиться шляхом електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного демографічного реєстру, відомчої інформаційної системи ДМС та Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів засобами системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів “Трембіта”.

    11. У разі отримання з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про недійсність військово-облікового документа під час електронної інформаційної взаємодії працівник відокремленого підрозділу інформує громадянина України про відмову в оформленні паспорта громадянина України та/або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, зокрема наявними засобами електронних комунікацій (телефонний зв’язок, електронна пошта) або поштового зв’язку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Середницький Євгеній Вікторович

    Доброго дня!

    Щодо отримання нового закордонного паспорту за кордоном у випадку, якщо у вас є статус у Резерв + «Потребує уточнення», важливо знати наступне:

    1. Уточнення даних у військовому обліку з-за кордону:
      • Ви можете звернутися до дипломатичної установи України (консульство чи посольство) за місцем вашого перебування. Вони можуть допомогти вам зв'язатися з відповідним військовим комісаріатом або територіальним центром комплектування та соціальної підтримки (військкоматом) в Україні для уточнення вашого статусу.
      • Альтернативно, ви можете спробувати зв'язатися з військкоматом в Україні через електронну пошту або телефон, щоб уточнити ваші дані та отримати відповідну консультацію.
    2. Отримання закордонного паспорта з поточним статусом у Резерв +:
      • У більшості випадків, закордонний паспорт можна отримати, навіть якщо ваш статус у Резерв + «Потребує уточнення». Проте деякі консульства можуть вимагати додаткові документи або роз'яснення. Рекомендується звернутися до консульства чи посольства України, де ви плануєте подавати документи, і уточнити, які саме документи потрібні у вашому випадку.

    Отже, зверніться до консульства або посольства, щоб отримати точнішу інформацію та, за необхідності, уточнити ваш статус у військовому обліку.

    Дерій Владислав Олегович
    18%

    Вітаю Вас!

    По якій підставі Ви виїхали за кордон? Чи є у Вас паперовий військово-обліковий документ? Який Ваш вік?

    1. В консульстві або в ДП "Документ" Ви не зможете замовити новий закордонний паспорт, адже згідно пункту 11 постанови КМУ 678 отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

    Вимоги абзацу четвертого цього пункту не застосовуються до громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, на яких поширюються положення пунктів 2-1-2-3, 2-7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57 (ЗП України, 1995 р., № 4, ст. 92; Офіційний вісник України, 2010 р., № 65, ст. 2239).

    Обставини, зазначені в абзаці п’ятому цього пункту, підтверджуються документами, оформленими в установленому законодавством порядку.

    Відокремлений підрозділ інформує заявника засобами телефонного, електронного або поштового зв’язку про оформлений на його ім’я паспорт громадянина України/паспорт громадянина України для виїзду за кордон і необхідність прибуття до територіального органу/територіального підрозділу ДМС на території України для його/їх отримання.

    Тобто, якщо Ви виїхали за кордон супроводжуючи родича або на підставі пунктів 2-1-2-3, 2-7 Правил, то Вам можуть оформити закордонний паспорт в консульстві або ДП "Документ", в протилежному випадку - Вам повідомлять, що отримати закордонний паспорт можете лише в територіальному органі ДМС на території України.

    2. З 18 червня 2024 року отримання консульських послуг чоловіками віком від 18 до 60 років здійснюється виключно при пред'явленні військово-облікового документа ( або е-ВОД), що містить відповідний QR-код.

    Електронний військово-обліковий документ відображається у застосунку Резерв + та містить перевірені дані з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (https://reserveplus.mod.gov.ua/).

    Такий документ може бути сформований заявником самостійно після актуалізації (оновлення) власних війського-облікових даних.

    Для отримання консульської послуги електронний військово-обліковий документ має бути достовірним і актуальним, тобто сформованим не раніше, ніж за 3 дні до звернення до консульської установи. Якщо документ старіший за 3 дні, перед зверненням слід заново сформувати його в електронному кабінеті призовника.

    Згідно постанови КМУ 932

    9. Під час подання громадянами України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які перебувають за межами України, документів до відокремленого підрозділу для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон працівником відокремленого підрозділу проводиться перевірка дійсності військово-облікового документа.

    10. Перевірка дійсності військово-облікових документів осіб проводиться шляхом електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного демографічного реєстру, відомчої інформаційної системи ДМС та Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів засобами системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів “Трембіта”.

    11. У разі отримання з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про недійсність військово-облікового документа під час електронної інформаційної взаємодії працівник відокремленого підрозділу інформує громадянина України про відмову в оформленні паспорта громадянина України та/або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, зокрема наявними засобами електронних комунікацій (телефонний зв’язок, електронна пошта) або поштового зв’язку.

    12. Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які звернулися до відокремленого підрозділу для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон з 25 квітня 2024 р. до набрання чинності Законом України від 11 квітня 2024 р. № 3633-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, можуть отримати у такому відокремленому підрозділі оформлені документи у разі пред’явлення військово-облікового документа. У разі отримання з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про недійсність пред’явленого військово-облікового документа отримання такими особами паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. У такому разі пересилання таких паспортів до 5 відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

    13. У разі коли стосовно громадянина України чоловічої статі віком від 18 до 25 років, який звернувся до відокремленого підрозділу для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, відсутній запис в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, прийом документів здійснюється без подання такою особою військово-облікового документа.

    14. У разі звернення на території України громадянина України чоловічої статі віком від 18 до 25 років, стосовно якого відсутній запис в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон таке оформлення здійснюється відповідно до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 (Офіційний вісник України, 2015 р., № 40, ст. 1188; 2016 р., № 87, ст. 2829), Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 травня 2014 р. № 152 (Офіційний вісник України, 2014 р., № 45, ст. 1188; 2017 р., № 2, ст. 38).

    15. За результатами внесення до Єдиного державного демографічного реєстру відомостей про осіб, зазначених у пунктах 13 і 14 цього Порядку, під час оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон ДМС формує щодо таких громадян України перелік відомостей, зазначених у пункті 5 цього Порядку, та передає їх Міноборони для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    16. Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон особами, зазначеними у пункті 13 цього Порядку, здійснюється за умови пред’явлення військово-облікового документа, дійсність якого перевіряється працівником відокремленого підрозділу відповідно до пункту 10 цього Порядку. У разі отримання відомостей з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів про недійсність пред’явленого військово-облікового документа отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон такими особами здійснюється у територіальному органі/територіальному 6 підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

    ОТЖЕ, на даний час у Вас можуть бути складнощі в оформленні закордонного паспорту, адже

    1. Закордонний паспорт для чоловіків 18-60 років, які виїхали за кордон не з підстав пунктів 2-1-2-3, 2-7 Правил перетинання державного кордону не оформляються в консульстві або в ДП "Документ", а лише на території України.

    2. Без військово-облікового документа з QR-кодом Вам не нададуть консульські послуги.

    3. Щоб актуалізувати дані Ви можете звернутися до команди Резерв+ та надіслати опис проблеми на електронну пошту — cabinet-support@mil.ua або скористатися чатботом. Ситуацію зафіксують, передадуть спеціалістам для розв'язання проблеми.

    4. Якщо вони не допоможуть, то оновити дані Ви можете спробувати зателефонувавши до ТЦК або відправивши їм відомості про себе поштою. Проте, скоріш за все Вам повідомлять про особисту явку до ТЦК.

    5. Якщо Вам ще немає 25 років, то прийом документів для оформлення закордонного паспорта в ДП "Документ" може здійснюватись без військово-облікового документа

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Карпенко Андрій Володимирович
    20%

    Вітаю!

    КМУ ВСТАНОВИВ НОВИЙ ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ ПАСПОРТУ ЗА КОРДОНОМ.

    ЯКЩО ВАМ ДО 25 РОКІВ ВИ ЗМОЖЕТЕ ОТРИМАТИ ПАСПОРТ.

    ЯКЩО ВАМ БІЛЬШЕ 25 РОКІВ, ТО ВИ НЕ ЗМОЖЕТЕ ОТРИМАТИ ПАСПОРТ В ВІДМІТКОЮ "ПОТРЕБУЄ УТОЧНЕННЯ ".

    Кабмін встановив новий порядок, за яким паспортні сервіси за кордоном будуть приймати і перевіряти документи від чоловіків, які бажають оформити паспорт громадянина України чи закордонний паспорт.

    Отже, під час подання за кордоном чоловіками від 18 до 60 років документів до паспортного сервісу для оформлення паспорта громадянина України чи закордонного паспорту працівниками паспортного сервісу проводиться перевірка дійсності військово-облікового документа.

    Така перевірка дійсності проводиться шляхом електронної інформаційної взаємодії Демографічного реєстру, відомчої інформаційної системи ДМС та Реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» через систему Трембіта. Тобто, працівник паспортного сервісу буде перевіряти дані в автоматичному порядку, а не вимагати паперові підтвердження.

    Якщо з Реєстру «Оберіг» отримані відомості про недійсність військово-облікового документа, то працівник паспортного сервісу інформує громадянина про відмову в оформленні паспорта, зокрема наявними засобами електронних комунікацій (телефонний зв’язок, електронна пошта) або поштового зв’язку.

    У разі отримання з Реєстру «Оберіг» відомостей про недійсність пред’явленого військово-облікового документа отримання такими особами паспорта громадянина України чи закордонного паспорту здійснюється у територіальному органі чи територіальному підрозділі ДМС. Тобто, в Україні.

    У такому разі пересилання таких паспортів до паспортного сервісу або закордонної дипломатичної установи для організації їх видачі не здійснюється.

    ххх

    У разі, коли стосовно чоловіка від 18 до 25 років, який звернувся до паспортного сервісу для оформлення, обміну паспорта громадянина України чи закордонного паспорту, відсутній запис в Реєстрі військовозобов’язаних «Оберіг», прийом документів здійснюється без подання військово-облікового документа.

    Тобто, прийняти документи паспортний сервіс за кордоном може і у тому випадку, якщо запису в Реєстрі «Оберіг» немає.

    Однак що стосується отримання такими особами паспорта громадянина України чи закордонного паспорта, то воно здійснюється за умови пред’явлення військово-облікового документа, дійсність якого перевіряється працівником паспортного сервісу за кордоном шляхом електронної інформаційної взаємодії Єдиного державного демографічного реєстру, відомчої інформаційної системи ДМС та Реєстру «Оберіг».

    Отже, прийняти документи для оформлення паспорту без військово-облікового документа в чоловіків 18-25 років можуть, а ось паспорт не видадуть, доки в Реєстрі «Оберіг» не буде зроблено відповідний запис.

    Яким чином цей запис з’явиться? В автоматичному порядку. Так, Кабмін передбачив, що за результатами внесення до Єдиного державного демографічного реєстру відомостей про осіб, щодо яких відсутній запис в Реєстрі «Оберіг», під час оформлення, обміну паспорта громадянина України чи закордонного паспорту ДМС формує щодо таких громадян України перелік відомостей, зокрема ПІБ, дата і місце народження, місце проживання та місце перебування, відцифрований образ обличчя тощо, та передає їх Міноборони для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг».

    Таким чином, паспортний сервіс за кордоном передасть відповідні дані до Міноборони, вони внесуть запис до Реєстру «Оберіг» і далі вже чоловік 18-25 років зможе отримати паспорт. Проходити ВЛК для того, аби потрапити до Реєстру «Оберіг» більше не потрібно.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    22%

    Вітаю Вас, Євгене!

    Я перебуваю за кордоном і для отримання нового закордонного паспорту потрібно подати військово обліковий документ. У мене в Резерв + статус «Потребує уточнення» як я можу уточнити данні із за кордону? Чи можуть мені видати новий закордонний паспорт закордоном зі статусом у Резерв + «Потребує уточнення»

    На жаль, але патова ситуація. Я так розумію, що Ви також не маєте актуального паперового ВОД. Вам конче потрібно мати або паперовий ВОД, або інформацію з Резерв +.

    Постанова КМУ від 16.08.2024 № 932 "Про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів" визначає, що:

    12. Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які звернулися до відокремленого підрозділу для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон з 25 квітня 2024 р. до набрання чинності Законом України від 11 квітня 2024 р. № 3633-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, можуть отримати у такому відокремленому підрозділі оформлені документи у разі пред’явлення військово-облікового документа.

    У разі отримання з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про недійсність пред’явленого військово-облікового документа отримання такими особами паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. У такому разі пересилання таких паспортів до 5 відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

    16. Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон особами, зазначеними у пункті 13 цього Порядку, здійснюється за умови пред’явлення військово-облікового документа, дійсність якого перевіряється працівником відокремленого підрозділу відповідно до пункту 10 цього Порядку.

    У даній ситуації можете спробувати звернутися до ТЦК та СП листом на електронну пошту, що ми вже і робили для декількох клієнтів. Не скажу, що отримали успіх, але іншого варіанту не залишається, Вам потрібно мати або паперовий, або електронний ВОД.

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович
    14%

    Доброго дня, вам треба залишити все як є, або вам треба їхати на территорію України.

    Повернутися та стати на облік

    Порядок організації та ведення військового обліку доповнили такими нормами.

    Українці призовного віку з 18 до 60 років мають протягом 60 днів уточнити персональні дані у територіальному центрі комплектування (ТЦК) або через Центри адмінпослуг та електронний кабінет (додаток "Резерв+"). До 16 липня включно.

    При цьому громадяни України, які знімалися з військового обліку у зв'язку з виїздом з країни більше ніж на три місяці, зобов'язані протягом 30 днів з набрання чинності постановою № 563 від 16 травня стати на військовий облік.

    Згідно з документом, зробити це можна через особисте прибуття до ТЦК на вибір. Тобто приїхати в Україну та стати на облік до 16 червня.

    Таким чином, українські військовозобов'язані чоловіки та жінки (медики та фармацевти) за кордоном підлягають обліку на тих самих принципах, як і ті, хто перебуває в країні.

    "Військовий облік громадян України, які постійно чи тимчасово перебувають за кордоном, здійснюється районними (міськими) ТЦК, органами СБУ, відповідними підрозділами розвідувальних органів на загальних засадах", - йдеться у постанові.

    Норма не застосовується до працівників дипломатичних установ.

    Що ще змінюється

    Призовники, військовозобов'язані та резервісти, які виїжджають за кордон, більше не знімаються з військового обліку в ТЦК.

    Крім того, закордонні дипломатичні установи України вестимуть інформування призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному чи тимчасовому консульському обліку.

    А також інформуватимуть військовозобов'язаних та резервістів без відстрочки від мобілізації та сприятимуть їхньому поверненню в Україну.

    Дипломатичні установи повідомлятимуть про взяття на постійний або тимчасовий консульський облік або зняття з нього ТЦК, органи СБУ, відповідні підрозділи розвідувальних органів за місцем їх перебування на військовому обліку.

    Зазначимо, що раніше зняття з обліку для виїзду за кордон проводилося після особистого прибуття до ТЦК з документами, що підтверджують право на виїзд. Більше такої норми немає.

    Обмеження для "ухилянтів" за кордоном

    Згідно із законом про мобілізацію, українці за кордоном до 16 липня теж мають оновити облікові дані. Але зробити це можна віддалено за телефоном, електронною поштою або через додаток "Резерв+".

    Минулого тижня для цього було затверджено експериментальний проект. Для уточнення даних треба встановити застосунок на смартфон, пройти ідентифікацію через BankID, а також оновити інформацію про адресу проживання, номер телефону та e-mail.

    Зазначимо, у квітні за рішенням МЗС закордонні дипломатичні установи перестали надавати консульські послуги чоловікам призовного віку.

    З 18 травня прийом заяв відновився. Проте чоловіки віком 18-60 років мають разом із заявою подати військово-обліковий документ. Причому після 18 червня лише в електронному вигляді.

    Саме з 18 червня його можна буде сформувати в електронному кабінеті "Резерв+". Для отримання консульської послуги потрібно пред'явити його та код, який консул зможе відсканувати зі смартфона, підтвердити актуальність облікових даних та можливість надати послугу.

    Для отримання консульської послуги електронний військово-обліковий документ має бути достовірним та актуальним, тобто сформованим не раніше ніж за 3 дні до звернення до консульської установи. Якщо документ є старшим за 3 дні, перед зверненням слід заново сформувати його в електронному кабінеті призовника.

    Обліковий документ можна не подавати у трьох випадках:

    • оформлення "білого паспорта" на повернення в Україну
    • послуга в інтересах дитини, другий батько якої іноземець
    • якщо за послугою звертається заарештований або позбавлений волі заявник

    Нагадаємо, Кабінет міністрів також ухвалив іншу постанову, якою уточнюється порядок мобілізації в Україні. Зокрема, норми стосуються вручення повісток, перевірки облікових документів, надання відстрочки та проходження медкомісії.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA