Задайте питання юристу

859 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Господарське право, 22 серпня 2024, питання №118079

Використання даху багатоповерхівки

Я, власник однієї із квартир багатоповерхівки, хочу встановити на даху сонячні панелі для власного споживання. Будинок обслуговується ЖЕКом. У кого потрібно брати дозвіл? Чи потрібно збирати підписи влісників інших квартир?

Відповіді юристів (1)

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович місяць тому

    Юрист, м. Суми, 31 рік досвіду

    Вітаю! Ви усі є співвласниками будинку, разом з нежитловими або технічними приміщеннями. Тобто Ви є не тільки одноосібними власниками квартири, але і співвласниками іншого майна, правовий режим якого передбачає спільне вирішення усіх питань щодо володіння, використання та розпорядження цим майном. Яким чином Ви будете спільно вирішувати це питання - чи шляхом збору підписів під умовами використання чи шляхом проведення загальних зборів з наперед визначеним порядком денним чи іншим шляхом - це Ваше право. Дозволено усе, що не заборонено. Якщо більшість власників Вас не підтримують, це означає те, що Ви не досягли згоди з співвласниками по конкретному питанню. Якщо Вас підтримують більшість власників квартир (їх згода виключає подання до Вас позову), але залишається хоча б один співвласник, який не погодивсяч, він теоретично має право подати на Вас позов, перспектива задоволення якого досить невелика, але є.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA