Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 22 серпня 2024, питання №118081

Чи можуть виключеному з військового обліку вручити повістку та/або примусово доставити на ВЛК?

Вітаю! Чи можуть виключеному з військового обліку (2022 рік) вручити повістку та/або примусово доставити на ВЛК? Паперовий ВОД з цією інформацією в наявності, та сама інформація міститься в Резерв+.

Відповіді юристів (4)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Згідно законодавства, однозначно НІ!

    Все військове законодавство, всі вимоги і процедури стосуються лише допризовників, призовників, військовозобов'язаних, резервістів та військових.

    Особа, що виключена (не плутати зі зняттям) з військового обліку, не відноситься до жодної з цих категорій, отже не може бути примусово доставлена до ТЦК, а тим більше відправлена на ВЛК.

    У випадку порушення цих норм з боку ТЦК, рекомендую зразу звертатись до адвоката та викликати поліцію.

    Крім того, навіть у крайньому випадку, коли ТЦК "додавили", не погоджуватись на добровільне слідування до ТЦК. Якщо поїздка в ТЦК неминуча, нехай оформлюють це як адміністративне затримання, яке має право здійснювати виключно поліція з обов'язковим складанням протоколу на місці. З такими документами набагато простіше потім працювати в суді.

    Ну і за можливістю все фіксуйте на відео, аудіо, проговорюйте всі прізвища, посади..

    • Макс Клієнт 27 днів тому

      Щиро дякую!

      Можливо, з Вашого досвіду: такі випадки часто трапляються?

      • Прокопець Олександр Васильович

        Випадки чого? Що всупереч документам, примусово доставляють в ТЦК? На моїй практиці стосовно саме виключених з обліку, не було. Загалом всі чули і бачили перегиби від ТЦК різних ступенів, але знову ж таки, щодо виключених з обліку, практика не попадалась.

        • Макс Клієнт 26 днів тому

          Дякую Вам щиро!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024