Задайте питання юристу

856 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 11 вересня 2024, питання №119218

как быть в такой ситуации

емею инвалидность 3 группи по психиатрии f 25.2.пошел оформлять отсрочку-дали направление на влк.психиатр дал заключение по статье 16б.ендокринолог поставил 37б(имею сахарний диабет 2 типа). .терапевт поставил13б 39в(имею также епелипсию).дали заключення влк-на пидставі ст16б.13б и 57бграфи 2...(как понять:по статьям 16б и 57б и 13б -я придатний до служби в тцк сп в частинах забезпечення та в тцк сп и тд..). не придатний в етих службах(не придатний до служби в частинах забезпечення тцк сп вмнз навчальних центрах.підрозділах логістики та звязку).что имеет больше юридической силы-статьи или заключение влк?.

Відповіді юристів (18)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    За пунктом "б" Ви придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони.

    Непридатним до проходження служби Ви можете бути визнані тільки за пунктом "а".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    саша Клієнт 7 днів тому

    а то что в заключении влк написано что я непридатнийі до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони не имеет юридическую силу?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прикріпить до питання постанову ВЛК або відправте у чат, бо зараз я не розумію про що йде мова.

    саша Клієнт 7 днів тому

    а то что в заключении влк написано что я непридатнийі до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв’язку, оперативного забезпечення, охорони не имеет юридическую силу?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Перший раз бачу саме такий висновок ВЛК, можливо, що це пов'язано з тим, що пункт "а" Вам поставити не можуть, але і визнати придатним до ТЦК також, бо з такими проблемами зі здоров'ям, яка служба можлива у Вашому випадку? Отже, якщо висновок ВЛК непридатний до ТЦК..., то Ви непридатні до проходження служби.

    саша Клієнт 7 днів тому

    и еще .я завтра на 9-00 по повестке прийду из заключением влк в ТЦК СП.у меня на руках временное удостоверение в котором нет места для записи результатов влк.Мне сказали что надо сделать военний билет нового образца с куар кодом.а заяву на отсрочку сказали писать только после получения нового военника.на ето мне сказали пойдет 7-14 дней.правомерние ли действия работников ТЦК СП?(ЧТО НЕ ДАЮТ МНЕ ВОЗМОЖНОСТИ НАПИСАТЬ ЗАЯВЛЕНИЕ НА ОТСРОЧКУ ПО ИНВАЛИДНОСТИ).И ЕСЛИ Я НЕ СМОГУ НАПИСАТЬ ЗАЯВЛЕНИЕ НА ОТСРОЧКУ-МОГУ ЛИ МНЕ ПРИСЛАТЬ БОЕВУЮ ПОВЕСТКУ???

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Пишіть заяву на відстрочку та подавайте її до ТЦК, якщо не приймають - направляйте поштою. Вам ніхто не буде надсилати бойову повістку. ТЦК немає жодного сенсу Вас мобілізувати, оскільки, потрапивши до навчального центру, Ви одразу зможете написати рапорт на звільнення. Я би на Вашому місті не нервував та не шкодив своєму здоров'ю, оскільки в Вас і так немає останнього.

      Все у Вас буде нормально. Ніхто Вас не мобілізує.

      • саша Клієнт 7 днів тому

        Дуже дякую за вашу вичерпну консультацію.Ви дуже гарна людина!я вдячний Богові що ви зустрілися на моему життевому шляху.Нехай Бог оберігае Вас і Вашу родину!!!А нам всім-скорішого миру!!!

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Прошу, Олександре! Дякую і навзаєм! Не хвилюйтесь, все буде нормально! Бережить себе!

    саша Клієнт 7 днів тому

    Дайте пожалуйста ответ .я весь на нервах.ситуация у меня очень сложная!!!

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Олександре, я дам Вам відповідь, коли матиму час. Тому Вам прийдеться трохи почекати. До того ж я не бачу підстави для хвилювань, оскільки Ви не підлягаєте мобілізації, як особа з інвалідністю.

      • саша Клієнт 7 годин тому

        сегодня писал заявление на отсрочку по инвалидности.но в шапке заявления забил написать кому адресовано(начальнику тцк сп).у меня приняли документи.могут ли мне не дать отсрочку из-за етого.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Ні, не хвилюйтесь. Це не є підставою для відмови у наданні відстрочки. Тим паче, що в Вас зареєстрували заяву на відстрочку.

          • саша Клієнт 7 годин тому

            дякую Вам.Ви мені дуже допомогаете.Дай Боже Вам і Вашій родині міцьного здоров я!

            • Айвазян Юрий Климентьевич

              Прошу, Олександре! Навзаєм!

    саша Клієнт 7 днів тому

    добре.буду чекати .вибачте мені за мою нетерплячість!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 днів тому

    Юрист, м. Львів, 9 років досвіду

    Доброго вечора. Інваліда можуть направити на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), проте мобілізовувати його без його згоди не мають. Інвалід має при цьому подати заяву для звільнення його від мобілізації.

    • саша Клієнт 7 годин тому

      сегодня писал заявление на отсрочку по инвалидности.но в шапке заявления забил написать кому адресовано(начальнику тцк сп).у меня приняли документи.могут ли мне не дать отсрочку из-за етого.?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Нове у блогах Юристи.UA

Поради юристів 16 0 10 вер. 2024
Поради юристів 27 0 9 вер. 2024
Поради юристів 101 0 7 вер. 2024